The Present becomes the Past: Photographs of Anafi from the 1960s

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Περιοδικό Μουσείο Μπενάκη  | ΕΚΤ eJournals
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2008 (EL)

The Present becomes the Past: Photographs of Anafi from the 1960s (EL)
The Present becomes the Past: Photographs of Anafi from the 1960s (EN)

Kenna, Margaret E.

Μέσα από µια συλλογή εκατοντάδων ασπρόµαυρων και λίγων έγχρωµων φωτογραφιών, που δώρισε η γράφουσα στο Τµήµα Φωτογραφικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη, εικονογραφείται η ζωή των κατοίκων της Ανάφης στα µέσα της δεκαετίας του 1960. Τις λήψεις έκανε η δωρήτρια από τον Μάιο 1966 έως τον Αύγουστο 1967 στο πλαίσιο της έρευνάς της στο νησί, για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην κοινωνική ανθρωπολογία. Οι φωτογραφίες καταγράφουν τον ετήσιο κύκλο των αγροτικών εργασιών (όργωµα, σπορά, θερισµός, αλώνισµα, µάζεµα της ελιάς, επεξεργασία στο ελαιοτριβείο), σηµαντικές θρησκευτικές εορτές (γιορτές αγίων, απόκριες, Πάσχα), καθώς και ταφικές και επιµνηµόσυνες τελετές (κηδείες, µνηµόσυνα, εκταφή κ.ά.). Παρουσιάζουν, επίσης, απόψεις κυκλαδίτικων σπιτιών µε τη χαρακτηριστική καµάρα, οικισµών και τοπίων. Αποτελούν έτσι σπάνιες µαρτυρίες της ζωής σε ένα από τα νησιά της “άγονης γραµµής”, που βρισκόταν, όπως έλεγαν οι ίδιοι οι κάτοικοί του, «εκατό χρόνια πίσω από τον υπόλοιπο κόσµο»σκεφτεί κανείς ότι σήµερα η Ανάφη έχει πολύ περισσότερο πληθυσµό και µια ανθηρή τουριστική οικονοµία. (EL)
No abstract in english available. (EN)

info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion


Περιοδικό Μουσείο Μπενάκη

Αγγλική γλώσσα

2008-01-01


Μουσείο Μπενάκη / Benaki Museum (EL)

2407-9502
1109-4109
Μουσείο Μπενάκη; Τόμ. 8 (2008); 193-206 (EL)
Mouseio Benaki Journal; Vol. 8 (2008); 193-206 (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.