Περί της ιστορίας του γρηγοριάτικου κελιού του Αγίου Τρύφωνα στις Καρυές Αγίου Όρους και του τοιχογραφικού του διάκοσμου

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΠερί της ιστορίας του γρηγοριάτικου κελιού του Αγίου Τρύφωνα στις Καρυές Αγίου Όρους και του τοιχογραφικού του διάκοσμου (EL)
On the history of Saint Tryphon’s cell of gregoriou monastery at Karyes, Mount Athos and its wall paintings. (EN)

ΣΙΩΜΚΟΣ, Νικόλαος
ΜΕΡΤΖΙΜΕΚΗΣ, Νικόλαος

Η ιστορική διαδρομή του κελιού του Αγίου Τρύφωνα στις Καρυές του Αγίου Όρους ανιχνεύεται μέσα από ιστορικές μαρτυρίες και αρχαιολογικά δεδομένα. Παράλληλα, παρουσιάζεται ο τοιχογραφικός διάκοσμος του παρεκκλησίου του, που χρονολογείται στο β΄ μισό του 18ου αιώνα, σίγουρα μετά το 1773, και συνδέεται με καλλιτεχνικά εργαστήρια που δραστηριοποιούνται στο Άγιον Όρος. (EL)
The history of the Saint Tryphon cell at Karyes, Mount Athos is outlined by historical and archaeological evidence. At the same time the wall paintings of the chapel, dating back to the second half of the 18th century and definitely after 1773, are presented and associated with the artistic workshops that were active on Mount Athos at that time. (EN)

info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion

Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία (EL)
Christian Archaeological Society (EN)

Δελτίον Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας

2016-10-25


Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία (ΧΑΕ) - Christian Archaeological Society (ChAE) (EL)

1105-5758
2241-2190
Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας; Deltion ChAE 37 (2016), Series 4; 69-86 (EL)
Deltion of the Christian Archaeological Society; Deltion ChAE 37 (2016), Series 4; 69-86 (EN)

Copyright (c) 2016 Νικόλαος ΜΕΡΤΖΙΜΕΚΗΣ, Νικόλαος ΣΙΩΜΚΟΣ (EN)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.