Ανάλυση διαθεσιμότητας και απόδοσης του εξοπλισμού συνεχούς λειτουργίας στο ορυχείο Μαυροπηγής του λιγνιτικού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2014 (EL)

Ανάλυση διαθεσιμότητας και απόδοσης του εξοπλισμού συνεχούς λειτουργίας στο ορυχείο Μαυροπηγής του λιγνιτικού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (EL)

Νικολαϊδου Γεωργια (EL)
Nikolaidou Georgia (EN)

Ρουμπος Χρηστος (EL)
Αγιουταντης Ζαχαριας (EL)
Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Γαλετακης Μιχαλης (EL)
Agioutantis Zacharias (EN)
Technical University of Crete (EN)
Galetakis Michalis (EN)
Roumpos Christos (EN)

Η υπαίθρια εκμετάλλευση συνεχούς λειτουργίας βρίσκει μεγάλη εφαρμογή στα λιγνιτικά κοιτάσματα μεγάλης οριζόντιας εξάπλωσης των νομών Κοζάνης και Φλώρινας. Κύριο γνώρισμα της συγκεκριμένης μεθόδου, είναι ο εξοπλισμός συνεχούς εκσκαφής, μεταφοράς και απόθεσης που χρησιμοποιείται. Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η διαχρονική ανάλυση της απόδοσης και της διαθεσιμότητας του πάγιου εξοπλισμού του Ορυχείου Κύριου Πεδίου (Μαυροπηγής) για το χρονικό διάστημα από το 2009 μέχρι το 2013. Τα παραγωγικά στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονται από τις καταγραφές των κρατήσεων του πάγιου εξοπλισμού που πραγματοποιούνται στους Πύργους Ελέγχου Ταινιοδρόμων του κάθε Ορυχείου. Οι καταγραφές αυτές τα τελευταία δύο χρόνια είναι πλήρως αυτοματοποιημένες, και τα δεδομένα συλλέγονται απευθείας στη βάση δεδομένων χωρίς την παρέμβαση χρήστη, ενώ προηγουμένως οι καταγραφές ήταν χειροκίνητες. Επίσης συγκρίνονται και αναλύονται στατιστικά μεγέθη μεταξύ του Ορυχείου Κύριου Πεδίου και του Ορυχείου Καρδιάς. Τέλος, προτείνονται κάποιες παρεμβάσεις στην κωδικοποίηση των κρατήσεων στο αυτοματοποιημένο πρόγραμμα καταγραφής που θα βοηθήσουν στην ευκολότερη εξαγωγή των στατιστικών στοιχείων από την στατιστική υπηρεσία του Ορυχείου Κύριου Πεδίου. (EL)

bachelorThesis

Μαυροπηγή (EL)
Ορυχείο (EL)
Πτολεμαΐδα (EL)
Λιγνίτης (EL)
Λειτουργικότητα (EL)
Lithic source areas,Quarrying,Rock quarries,quarries and quarrying,lithic source areas,quarrying,rock quarries (EN)
Black lignite (Subbituminous coal),Lignitic coal (Subbituminous coal),Sub-bituminous coal,subbituminous coal,black lignite subbituminous coal,lignitic coal subbituminous coal,sub bituminous coal (EN)


Ελληνική γλώσσα

2014


Πολυτεχνείο Κρήτης::Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων (EL)
Technical University of Crete::School of Mineral Resources Engineering (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.