Εφαρμογή της μεθόδου Φωκά στο μαθηματικό μοντέλο διάχυσης των καρκινικών κυττάρων σε n+1 εγκεφαλικές περιοχές

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2013 (EL)

Εφαρμογή της μεθόδου Φωκά στο μαθηματικό μοντέλο διάχυσης των καρκινικών κυττάρων σε n+1 εγκεφαλικές περιοχές (EL)

Ασβεστας Ιωαννης (EL)
Asvestas Ioannis (EN)

Δελης Αναργυρος (EL)
Μαθιουδακης Εμμανουηλ (EL)
Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Σαριδακης Γιαννης (EL)
Mathioudakis Emmanouil (EN)
Saridakis Giannis (EN)
Technical University of Crete (EN)
Delis Anargyros (EN)

Τα γλοιώματα είναι από τους σοβαρότερους και συχνότερους κακοήθεις όγκους του εγκεφάλου. Οι ασθενείς έχουν συνήθως χαμηλό προσδόκιμο Σωής. Το σημαντικότερο πρόβλημα στην διάγνωσή τους είναι η ταχύτατη διήθηση των καρκινικών κυττάρων στους γειτονικούς φυσιολογικούς ιστούς. ́Εχουν δημιουργηθεί διάφορα μαθηματικά μοντέλα μερικών διαφορικών εξισώσεων, στηριζόμενα σε πειραματικά δεδομένα αξονικών και μαγνητικών τομογραφιών, για να προσομοιάσουν την εξέλιξη των καρκινικών όγκων στον εγκέφαλο. Στην παρούσα εργασία το μοντέλο για την προσομοίωση της διάχυσης των καρκινικών που μελετάται έχει ως βασικό του χαρακτηριστικό κυττάρων την ασυνέχεια που εμφανίζεται στον συντελεστή διάχυσης λόγω της ετερογένειας του εγκεφάλου (λευκή και φαιά ουσία). Στη συνέχεια, σ ́ αυτό το μαθηματικό μοντέλο γίνεται εφαρμογή της μεθόδου του Φωκά, μιας νέας ημι-αναλυτικής μεθόδου από την οποία δίνεται με ολοκληρώματα η λύση των διαφορικών εξισώσεων. Τέλος, γίνεται αριθμητική προσέγγιση της λύσης και παρουσιάζονται αριθμητικά αποτελέσματα. (EL)

masterThesis

Μέθοδος Φωκά (EL)
Fokas method (EN)


Ελληνική γλώσσα

2013


Πολυτεχνείο Κρήτης::Πρώην Γενικό Τμήμα (EL)
Technical University of Crete::Former Department of Sciences (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.