Η διοίκηση της εφοδιαστικής αλυσίδας στο βιομηχανικό κλάδο παραγωγής αλεύρων και ζωοτροφών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2014 (EL)

Η διοίκηση της εφοδιαστικής αλυσίδας στο βιομηχανικό κλάδο παραγωγής αλεύρων και ζωοτροφών (EL)

Μανιατης Αλεξανδρος (EL)
Maniatis Alexandros (EN)

Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Μουστακης Βασιλης (EL)
Μπιλαλης Νικολαος (EL)
Αντωνιαδης Αριστομενης (EL)
Moustakis Vasilis (EN)
Technical University of Crete (EN)
Bilalis Nikolaos (EN)
Antoniadis Aristomenis (EN)

Η σπουδαιότητα του ρόλου της εφοδιαστικής αλυσίδας μιας επιχείρησης στην κερδοφορία της και την ανταγωνιστικότητα της έχει τα τελευταία χρόνια μετατραπεί πλήρως, αναδεικνύοντας πλέον την εφοδιαστική αλυσίδα ως έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες μείωσης του κόστους και αύξησης των κερδών της. Επομένως η διοίκηση της εφοδιαστικής αλυσίδας κατέχει ξεχωριστή και σπουδαία θέση στον επιχειρησιακό προγραμματισμό κάθε εταιρίας,ως το κατεξοχήν εργαλείο συντονισμού, προγραμματισμού και σχεδιασμού εκείνων των λειτουργιών που απαρτίζουν την εφοδιαστική αλυσίδα. Η συγκεκριμένη διπλωματική εργασία αποσκοπεί α) στη μελέτη και την ανάλυση των δραστηριοτήτων της διοίκησης της εφοδιαστικής αλυσίδας σε μια βιομηχανία παραγωγής αλεύρων και ζωοτροφών, του τρόπου εφαρμογής τους και των αποφάσεων που λαμβάνονται για τον προγραμματισμό και την εκτέλεσή τους ώστε να επιτυγχάνονται οι στόχοι της επιχείρησης και β) στην εφαρμογή της μεθόδου ABC Analysis στα αποθέματα πρώτων υλών και τελικών προϊόντων της συγκεκριμένης βιομηχανίας.Η βιομηχανία που μελετήθηκε είναι η <<Κυλινδρόμυλοι Κρήτης Α.Ε.>> Συγκεκριμένα στο 1ο κεφάλαιο γίνεται μια εισαγωγή στη διοίκηση της εφοδιαστικής αλυσίδας, παρουσιάζονται οι δραστηριότητες που περιλαμβάνει, τα επίπεδα στα οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις για το σχεδιασμό ενός συστήματος, τα εμπλεκόμενα κόστη και οι σύγχρονες τάσεις που επικρατούν Στο 2ο κεφάλαιο γίνεται η παρουσίαση της υπό μελέτη επιχείρησης (ιστορική αναδρομή, γενικά στοιχεία, τα προϊόντα που παράγει) και στη συνέχεια παρουσιάζονται και αναλύονται οι εφοδιαστικές δραστηριότητες της επιχείρησης και ο τρόπος εκτέλεσης όλων των διαδικασιών που περιλαμβάνουν. Στο 3ο κεφάλαιο πραγματοποιείται η εφαρμογή της μεθόδου ABC Analysis. Ειδικότερα στην αρχή του κεφαλαίου παρουσιάζεται η μέθοδος και ο τρόπος εκτέλεσής του, ενώ στη συνέχεια αναφέρονται τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν και παρατίθενται τα συγκεντρωτικά και αναλυτικά αποτελέσματα. Στο 4ο κεφάλαιο παρατίθενται μερικά συμπεράσματα. (EL)

bachelorThesis

Διοίκηση εφοδιαστικής αλυσίδας (EL)
Business logistics (EN)
Logistics management (EN)


Ελληνική γλώσσα

2014


Πολυτεχνείο Κρήτης::Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (EL)
Technical University of Crete::School of Production Engineering and Management (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.