Μελέτη και προγραμματισμός των ταυτόχρονων κινήσεων σε αεροπορικό παίγνιο τακτικής

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

Μελέτη και προγραμματισμός των ταυτόχρονων κινήσεων σε αεροπορικό παίγνιο τακτικής (EL)

Ζωγραφος Ηλιας (EL)
Zografos Ilias (EN)

Ματσατσινης Νικολαος (EL)
Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Καιμακαμης Γεωργιος (EL)
Δαρας Νικολαος (EL)
Technical University of Crete (EN)
Kaimakamis Georgios (EN)
Daras Nikolaos (EN)
Matsatsinis Nikolaos (EN)

Η παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή χρησιμοποιεί την απλή θεωρία παιγνίων για να συνδέσει τις επιχειρήσεις που διεξάγει η Πολεμική Αεροπορία με τα πιθανά αποτελέσματα τέτοιων επιχειρήσεων στην εχθρική συμπεριφορά. Αυτή η προσέγγιση παρέχει μια αναλυτικά υγιή βάση για την ποσοτική μελέτη τέτοιων στρατιωτικών διαδικασιών, όπου ο όρος «αποτελέσματα» έχει μια ευρύ, αλλά παράλληλα αυστηρή, σημασία. Αναλύονται οι επιθέσεις σε κρίσιμους στόχους, με έμφαση στην καταστολή των εχθρικών αεραμυνών, την απαγόρευση και τις αποστολές αντιμετώπισης των αντι-βαλλιστικών βλημάτων σε ένα θέατρο επιχειρήσεων. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η εχθρική προθυμία για εμπλοκή είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Εάν ο εχθρός αποφασίσει να μην εκτοξεύσει βλήματα ή να μετακινήσει επίγειες δυνάμεις, καμία επίθεση δεν είναι δυνατή, αλλά η παράλυση του εχθρού με τον εξαναγκασμό σε λήψη τέτοιων αποφάσεων, αυτό από μόνο του είναι ένας αντάξιος στόχος. Αναλύεται το επίπεδο της εμπλοκής ως παίγνιο δύο παικτών στο οποίο κάθε παίκτης είναι ελεύθερος να επιλέξει από ποικίλες στρατηγικές. Η θεωρία παιγνίων παρέχει τα ποσοτικά εργαλεία για να υπολογίσει και να αξιολογήσει τις ιδανικές και βέλτιστες στρατηγικές για κάθε παίκτη. Κρίσιμο σε αυτό το πρόβλημα είναι να αντιληφθούμε την αντίδραση που ένας ευφυής αντίπαλος είναι πιθανό να κάνει στα διαφορετικά επίπεδα απειλής. Κατά αυτόν τον τρόπο μπορούμε να μετρήσουμε ποια ικανότητα είναι απαραίτητη για να προτρέψει τον εχθρό μας για να ακολουθήσει ένα προτιμημένο σχέδιο δράσης. Σ' όλο αυτό, η έμφασή είναι στην επιλογή των στρατηγικών στις ρεαλιστικές στρατιωτικές καταστάσεις. Μια ευρεία ποικιλία των καταστάσεων μπορεί να αναλυθεί ωφέλιμα με τα απλά μαθηματικά. (EL)

masterThesis

Θεωρία παιγνίων (EL)
Game theory (EN)


Ελληνική γλώσσα

2017


Πολυτεχνείο Κρήτης::Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (EL)
Technical University of Crete::School of Production Engineering and Management (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.