Ανάπτυξη και εφαρμογή εξελικτικού αλγορίθμου για την επίλυση του επιλεκτικού προβλήματος του πλανόδιου πωλητή και της αναγωγής του σε παραπάνω από μία διαδρομές

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

Ανάπτυξη και εφαρμογή εξελικτικού αλγορίθμου για την επίλυση του επιλεκτικού προβλήματος του πλανόδιου πωλητή και της αναγωγής του σε παραπάνω από μία διαδρομές (EL)

Τσακιρακης Ελευθεριος (EL)
Tsakirakis Eleftherios (EN)

Τσαφαρακης Στελιος (EL)
Ματσατσινης Νικολαος (EL)
Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Μαρινακης Ιωαννης (EL)
Technical University of Crete (EN)
Marinakis Ioannis (EN)
Tsafarakis Stelios (EN)
Matsatsinis Nikolaos (EN)

Σκοπός της μεταπτυχιακής εργασίας είναι η ανάπτυξη του εξελικτικού υβριδικού αλγόριθμου μουσικής αρμονίας (similarity hybrid harmony search) για την επίλυση του επιλεκτικού προβλήματος του πλανόδιου πωλητή (orienteering problem) και των παραλλαγών του (team orienteering problem, capacitated team orienteering problem). Πρόκειται για τρία προβλήματα συνδυαστικής βελτιστοποίησης , τα οποία απαιτούν πολύπλοκες μεθόδους για την προσέγγιση εφικτών λύσεων τους . Η κυρίως δομή του υβριδικού αλγόριθμου βασίζεται στον αλγόριθμου μουσικής αρμονίας (harmony search) και συνδυάζεται με πρωτότυπες τεχνικές για την παροχή ικανοποιητικών λύσεων. Ο αλγόριθμος εφαρμόζεται στα παραδείγματα της βιβλιογραφίας για το καθένα πρόβλημα, με τα αποτελέσματα να θεωρούνται άκρως επιτυχημένα βάση της απόδοσής του, καθώς παρόμοιες εφαρμογές δεν έχουν υλοποιηθεί στο παρελθόν. (EL)

masterThesis

Αλγόριθμος (EL)
Harmony search (EN)
Logistics (EN)


Ελληνική γλώσσα

2017


Πολυτεχνείο Κρήτης::Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (EL)
Technical University of Crete::School of Production Engineering and Management (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.