Μοντελοποίηση στρατιωτικών επιχειρήσεων (άμυνας-επίθεσης) μέσω της θεωρίας παιγνίων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΜοντελοποίηση στρατιωτικών επιχειρήσεων (άμυνας-επίθεσης) μέσω της θεωρίας παιγνίων (EL)

Αγγελακης Γεωργιος (EL)
Angelakis Georgios (EN)

Ματσατσινης Νικολαος (EL)
Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Καιμακαμης Γεωργιος (EL)
Δαρας Νικολαος (EL)
Technical University of Crete (EN)
Kaimakamis Georgios (EN)
Daras Nikolaos (EN)
Matsatsinis Nikolaos (EN)

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις είναι από μόνες τους ιδιαίτερα πολύπλοκες και απαιτούν ιδιαίτερες ικανότητες από τους εκάστοτε διοικητές, προκειμένου να πετύχουν τον αντικειμενικό τους σκοπό. Αυτό λοιπόν που χρειάζεται ένας στρατιωτικός, είναι ένα εργαλείο το οποίο θα τον βοηθά υπό συνθήκες πίεσης, να οργανώνει τη σκέψη του και να παίρνει τις καλύτερες το δυνατόν αποφάσεις, αφού συνεκτιμήσει όλα τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή του. Στην παρούσα εργασία θα γίνει μια καταγραφή των τρόπων μοντελοποίησης διαφόρων Στρατιωτικών Επιχειρήσεων, μέσω εννοιών της Θεωρίας Παιγνίων (για παράδειγμα θα χρησιμοποιηθούν οι έννοιες των παιγνίων μηδενικού αθροίσματος και οι αντίστοιχοι πίνακες κέρδους) καθώς επίσης θα παρουσιαστούν βασικές έννοιες και κάποια παραδείγματα μοντελοποίησης. (EL)

masterThesis

Θεωρία παιγνίων (EL)
Game theory (EN)


Ελληνική γλώσσα

2017


Πολυτεχνείο Κρήτης::Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (EL)
Technical University of Crete::School of Production Engineering and Management (EN)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.