Έλεγχος τηλεχειριζόμενου ρομποτικού οχήματος με τη βοήθεια κινητού τηλεφώνου (smartphone) ή φορητής συσκευής

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΈλεγχος τηλεχειριζόμενου ρομποτικού οχήματος με τη βοήθεια κινητού τηλεφώνου (smartphone) ή φορητής συσκευής (EL)

Μποτωνης Δημητριος (EL)
Botonis Dimitrios (EN)

Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Δούκας Νικόλαος (EL)
Πιπεριδης Σαββας (EL)
Μπάρδης Νικόλαος (EL)
Piperidis Savvas (EN)
Doukas Nikolaos (EN)
Technical University of Crete (EN)
Bardis Nikolaos (EN)

Η παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή έχει ως στόχο την κατασκευή ενός μη επανδρωμένου οχήματος το οποίο ελέγχεται με τηλεχειρισμό από φορητή συσκευή με λειτουργικό android (smartphone ή tablet) και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για τη διασύνδεση επιπλέον εξοπλισμού μελλοντικά. Η κατασκευή έχει στρατιωτικό προσανατολισμό. Αυτό σημαίνει ότι το όχημα, εκτός από απλό τον τηλεχειρισμό, πρέπει να είναι ικανό να εκτελέσει κάποιες απλές αυτόνομες λειτουργίες, όπως η αυτόνομη περιπολία, η παρακολούθηση ενός φάρου και εκτέλεση πορείας προς αυτόν (είτε βρίσκεται σταθερά σε ένα σημείο είτε κινείται) και να ενσωματώνει μια υποτυπώδη τεχνική αποφυγής εμποδίων, οι οποίες θεωρούνται ως βασικό υπόβαθρο για την εκτέλεση πολλαπλών μελλοντικών αποστολών. Τέλος, λόγω της αύξησης των επιχειρήσεων εντός κατοικημένων τόπων και κτιρίων, αποφασίστηκε το όχημα να κατασκευαστεί ως όχημα εσωτερικού χώρου. (EL)

masterThesis

Τηλεχειριζόμενο (EL)
Ρομποτικό όχημα (EL)


Ελληνική γλώσσα

2017


Πολυτεχνείο Κρήτης::Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (EL)
Technical University of Crete::School of Production Engineering and Management (EN)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.