Ο αστικός ιστός των Κουνουπιδιανών: χωρικές επεμβάσεις, συνδέσεις και επέκταση της περιοχής

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2019 (EL)

Ο αστικός ιστός των Κουνουπιδιανών: χωρικές επεμβάσεις, συνδέσεις και επέκταση της περιοχής (EL)
The urban web of the Kounoupidiana: spatial interventions, connections and extension of the area (EN)

Ανδρεακη Γεωργια (EL)
Andreaki Georgia (EN)

Τσακαλακης Δημητριος (EL)
Τζομπανακης Αλεξιος (EL)
Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Διμελλη Δεσποινα (EL)
Technical University of Crete (EN)
Dimelli Despoina (EN)
Tsakalakis Dimitrios (EN)
Tzobanakis Alexios (EN)

Τα Κουνουπιδιανά, ως προάστιο των Χανίων, ξεκίνησαν να αναπτύσσονται από το 1880μ.Χ. και συνεχίζουν ως σήμερα, με σημαντική αύξηση του πληθυσμού να σημειώνεται από το 1990μ.Χ. και μετά. Παρότι είναι μια καινούρια περιοχή δεν έχει ρυμοτομικό σχέδιο, ούτε ακολουθούνται συγκεκριμένοι όροι δόμησης. Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία σημαντικών προβλημάτων στην περιοχή, όπως μεγάλα μη ρυμοτομημένα τμήματα, αδιέξοδα, χωματόδρομοι, έλλειψη πεζοδρομίων και πεζοδρόμων, αλλά παρατηρείται και μη οργάνωση χρήσεων γης, έλλειψη κοινόχρηστων χώρων και έλλειψη δημόσιου χώρου υγείας. Στην παρούσα διπλωματική εργασία γίνονται προτάσεις πύκνωσης αραιοδομημένων τμημάτων της περιοχής, καθώς η αύξηση του πληθυσμού είναι ραγδαία, ρυμοτόμηση της περιοχής με οδηγό το ανάγλυφο, οργάνωση του οδικού δικτύου για καλύτερη και ασφαλέστερη μετακίνηση οδηγού, πεζού, ποδηλάτη και ΜΜΜ, δημιουργίας δικτύου πρασίνου, καθώς ΒΑ της περιοχής βρίσκεται το Πάρκο Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας και οργάνωση των χρήσεων γης για την αποφόρτιση του πυρήνα της. Οι ενέργειες αυτές προτείνονται με σκοπό την επίλυση των βασικών προβλημάτων της περιοχής, την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των δικτύων της και την επέκταση της, έτσι ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές λανθασμένες κινήσεις. (EL)

bachelorThesis

Αστικός σχεδιασμός (EL)
Κουνουπιδιανά (EL)
City planning (EN)
Kounoupidiana (EN)


Ελληνική γλώσσα

2019


Πολυτεχνείο Κρήτης::Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (EL)
Technical University of Crete::School of Architecture (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.