Ψηφιακή καθοδήγηση εργαλειομηχανών μέσω συστήματος CAD/CAM - σχεδιομελέτη και παραγωγή ακραξονίων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2019 (EL)

Ψηφιακή καθοδήγηση εργαλειομηχανών μέσω συστήματος CAD/CAM - σχεδιομελέτη και παραγωγή ακραξονίων (EL)
Digital machine tool guidance through CAD / CAM system – study, design and production of metallic end-fittings (EN)

Τιριακιδης Νικολαος (EL)
Tiriakidis Nikolaos (EN)

Μπαλας Κωστας (EL)
Καλαϊτζακης Κωνσταντινος (EL)
Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Αντωνιαδης Αριστομενης (EL)
Kalaitzakis Konstantinos (EN)
Balas Costas (EN)
Technical University of Crete (EN)
Antoniadis Aristomenis (EN)

Ο κόσμος σήμερα έχει μεγάλη ανάγκη για υψηλές αποδόσεις σε όλους τους τομείς και κυρίως στις σύγχρονες γραμμές παραγωγής, όπου υλικά με ειδικές ιδιότητες και αντοχές είναι πλέον απαραίτητα. Την ανάγκη αυτή, έρχονται να καλύψουν τα σύνθετα υλικά, δηλαδή εκείνα τα υλικά που αποτελούνται από δυο ή περισσότερα συστατικά, τα οποία συνδυάζονται για να επιτευχθούν ειδικές ιδιότητες και χαρακτηριστικά, που κανένα από τα συμμετέχοντα συστατικά δεν μπορεί από μόνο του να επιτύχει. Ωστόσο, τα σύνθετα υλικά δεν μπορούν να σταθούν μόνα τους σε κανενός είδους εφαρμογή. Η επιτυχία της κάθε εφαρμογής εξαρτάται από την άρτια συναρμογή των συνθέτων με συμβατικά υλικά, όπως το αλουμίνιο. Η συναρμογή συνθέτων και συμβατικών υλικών, απαιτεί την ορθή μηχανουργική τους επεξεργασία με μεγάλη ακρίβεια, η οποία μπορεί να επιτευχθεί με ψηφιακή καθοδήγηση εργαλειομηχανών μέσω συστήματος CAD/CAM. Στην παρούσα Διπλωματική γίνεται αρχικά μια περιγραφή των συνθέτων υλικών, των τρόπων παραγωγής αυτών και των εφαρμογών τους. Στη συνέχεια γίνεται περιγραφή των μεταλλικών, κυλινδρικών ακραξονίων και εξηγούνται οι τρόποι σύνδεσης τους με τα σύνθετα υλικά, κυλινδρικής γεωμετρίας. Τέλος περιγράφεται λεπτομερώς ο τρόπος παραγωγής των μεταλλικών ακραξονίων με τη χρήση συστήματος CAD/CAM και CNC εργαλειομηχανών. (EL)

bachelorThesis

Σύνθετα υλικά (EL)
Μηχανουργική κατεργασία (EL)
Τόρνος (EL)
Filament Winding (EN)
CNC (EN)


Ελληνική γλώσσα

2019


Πολυτεχνείο Κρήτης::Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (EL)
Technical University of Crete::School of Electrical and Computer Engineering (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.