Διδακτική επαγγελματικών μαθημάτων

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Διδακτική επαγγελματικών μαθημάτων

Πανταζής, Βασίλειος Ε.

Οι διδακτικές αυτές σημειώσεις δίνουν το περίγραμμα της Διδακτικής Επαγγελματικών Μαθημάτων, με τρόπο εύληπτο και ταυτόχρονα αυστηρά επιστημονικό. Επιχειρήθηκε να συνδυαστούν τα πορίσματα της σύγχρονης Διδακτικής Επαγγελματικών Μαθημάτων με το πλαίσιο εφαρμογής στο πεδίο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, όπως καθορίζεται από τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις φορέων όπως το Πανεπιστήμιο Αθηνών, η ΑΣΠΑΙΤΕ και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Το θεματικό περίγραμα του μαθήματος περιλαμβάνει: Το κοινωνικό πλαίσιο της επαγγελματικής εκπαίδευσης, σκοποί και ανάπτυξη. Ανθρωπολογική θεώρηση της διδακτικής των επαγγελματικών μαθημάτων. Μεθόδευση, προγραμματισμός, προυποθέσεις, βασικές αρχές, τεχνικές και σχεδιασμός της διδασκαλίας. Διερευνητικές μέθοδοι διδασκαλίας-μάθησης. Αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου.

Text (Education )
Text

σχολική φοίτηση
σχολική ζωή
έλεγχος των γνώσεων
διαρκής εκπαίδευση
επαγγελματική εκπαίδευση
οργάνωση της εκπαίδευσης
παιδαγωγική μέθοδος
σπουδές εκπαιδευτικών


Ελληνική γλώσσα

2008





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.