δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Πρόγραμμα διά βίου μάθηση: Οδηγός 2010
Lifelong Learning Programme (LLP): Quide 2010

Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευση και πολιτισμός

Ο παρών Οδηγός περιλαμβάνει πρόσθετες πληροφορίες που συμπληρώνουν την Ετήσια Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων για το Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης [Lifelong Learning Programme (LLP)]όπου περιγράφονται, μεταξύ άλλων, οι δράσεις και οι σχετικές οικονομικές και διοικητικές ρυθμίσεις. Το Πρόγραμμα Κοινοτικής Δράσης στον Τομέα της Διά Βίου Μάθηση [Programme for Community Action in the Field Of Lifelong Learning (Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθηση-LLP)]1 αποσκοπεί στο να συμβάλει μέσω της διά Βίου μάθησης στην ανάδειξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ως μιας κοινωνίας προηγμένης γνώσης, με αειφόρο οικονομική ανάπτυξη, περισσότερη και καλύτερη εργασία και μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή. Πιο συγκεκριμένα, αποσκοπεί στο να προάγει τις ανταλλαγές, την συνεργασία και την κινητικότητα μεταξύ των ευρωπαϊκών ιδρυμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης εντός της Ε.Ε έτσι ώστε να μπορέσουν να αποτελέσουν παγκόσμιο σημείο αναφοράς ως προς την ποιότητα. Ως εκ τούτου επιχειρεί τον εκσυγχρονισμό και την προσαρμογή των συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης των συμμετεχουσών χωρών, ιδιαιτέρως στο πλαίσιο των στρατηγικών στόχων της Ατζέντας της Λισαβόνας και προσδίδει ευρωπαϊκή προστιθέμενη αξία άμεσα τους πολίτες που συμμετέχουν στην κινητικότητα και σε λοιπές δράσεις συνεργασίας. Περιλαμβάνονται τα παρακάτω μέρη: Μέρος I: Γενικές διατάξεις Μέρος ΙΙ α: Τομεακά προγράμματα και Δράσεις Μέρος ΙΙ β: Επεξηγήσεις ανά δράση Το Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης θα διαρκέσει επτά χρόνια (2007-2013), ενώ ο προϋπολογισμός για αυτήν την περίοδο υπολογίζεται στα 6.970 εκατομμύρια ευρώ.

Text
Text (Guide)

εκπαίδευση ενηλίκων
αναπτυξιακό πρόγραμμα
συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης
διαρκής εκπαίδευση
τριτοβάθμια εκπαίδευση
Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Ευρωπαϊκή Ένωση
χώρες της ΕΖΕΣ
Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος
Τουρκία
κράτος μέλος ΕΕ
Υπερπόντιες Χώρες και Εδάφη
επαγγελματική κατάρτιση
αειφόρος ανάπτυξη
δευτεροβάθμια εκπαίδευση
χρηματοοικονομικός σχεδιασμός
κοινοτικό πρόγραμμα
πρωτοβάθμια εκπαίδευση
οικονομική ανάπτυξη
κοινωνία των πολιτών
πρόγραμμα δράσης
εκπαιδευτική πολιτική


Ελληνική γλώσσα

2010





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.