Οδηγός Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού στον τομέα της Απασχόλησης

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Οδηγός Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού στον τομέα της Απασχόλησης

Ασβεστάς, Αναστάσιος
Κωνσταντοπούλου, Δέσποινα
Σγουράκη, Ροδάνθη
Τσαχαλίδης, Αντώνης
Κιτσάκη, Βασιλική
Αδαμοπούλου, Αγάπη
Δροσινού, Μαρία
Βλαχάκη, Φωτεινή
Σουλδάτου, Παρασκευή
Κοσμίδου-Hardy, Χρυσούλα
Τούμπας, Λάμπρος
Τετραδάκου, Σταυρούλα
Χαροκοπάκη, Αργυρώ
Μπούκα, Αλεξάνδρα

540: Μπούκα, Αλεξάνδρα
570: Αδαμοπούλου, Αγάπη Λιβαδά, Άννα Τούμπας, Λάμπρος Τετραδάκου, Σταυρούλα Λαγάκου, Ευδοκία

Ο οδηγός αυτός εκπονήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΚΕΠ), στο πλαίσιο του ρόλου του για το συντονισμό, την υποστήριξη, την πληροφόρηση και γενικότερα την ενίσχυση της δράσης των φορέων και στελεχών που παρέχουν υπηρεσίες Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΥΕΠ) στην εκπαίδευση, στην κατάρτιση και στην απασχόληση. Στο ίδιο πλαίσιο εκπονήθηκε και ένας αντίστοιχος Οδηγός Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού στον τομέα της Εκπαίδευσης. Βασικός στόχος των δύο αυτών οδηγών είναι η συμβολή στην προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη μέσα από τις υπηρεσίες ΣΥΕΠ και με βάση μια ολική και κριτική προσέγγιση των υπηρεσιών αυτών. Οι οδηγοί απευθύνονται είτε σε στελέχη ΣΥΕΠ που εργάζονται σε σχετικές υπηρεσίες στο πλαίσιο της δευτεροβάθμιας και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της απασχόλησης, είτε σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν το μάθημα του ΣΕΠ στο Γυμνάσιο, στο Γενικό Λύκειο, όπως και το μάθημα «ΣΕΠ και εργασιακό περιβάλλον» στο πλαίσιο του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ). Οι οδηγοί αυτοί διατέθηκαν στα στελέχη ΣΥΕΠ της εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης, αλλά είναι διαθέσιμοι και σε κάθε ενδιαφερόμενο για θέματα ανάπτυξης σταδιοδρομίας, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΚΕΠ.

Text (Handbook, Guide)
Text

αγορά της εργασίας
επαγγελματική κατάρτιση
επιχειρηματικό πνεύμα
συνθήκες εργασίας
εκπαίδευση
ευρωπαϊκή ένωση
επαγγελματικός προσανατολισμός
επαγγελματική σταδιοδρομία


Ελληνική γλώσσα

2007





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.