δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Μεσογειακά Δάση Υπό Μεταβατικές Συνθήκες
Mediterranean Forests in Transition

Το ερευνητικό πρόγραμμα Mediterranean Forest in Transition (MEDIT) σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Δρ Ν. Φύλλα σε συνεργασία με το Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του School of Geography, University of Leeds. Ερευνητές από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, το Ινστιτούτο Ταξινόμησης και Χαρτογράφησης Εδαφών Λάρισας και το School of Geography, University of Exeter συνέβαλλαν σε επιμέρους φάσεις του προγράμματος. Στόχοι του προγράμματος ήταν: 1. Η δημιουργία μια εκτενούς βάσης δεδομένων λειτουργικών χαρακτήρων (functional traits) των κυρίαρχων δασικών ειδών που απαντώνται στα Ελληνικά δάση. 2. Η κατανόηση της μεταβλητότητας των εν λόγω χαρακτήρων και η διερεύνηση του τρόπου που αλληλεπιδρούν με τις περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούν στα δασικά οικοσυστήματα αναφοράς.3. Η χρήση των λειτουργικών χαρακτήρων για την παραμετροποίηση μηχανιστικών μοντέλων βλάστησης, με στόχο τη διερεύνηση της δυναμικής των δασών υπό συνθήκες κλιματικής αλλαγής.

Text (Study, Abstract presentation, Other)
Text

Οικολογία


Αγγλική γλώσσα

2012


GR




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.