Γνωρίζω την Ελλάδα: Ταξίδι στην Ήπειρο: Βιβλίο για τον εκπαιδευτικό

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Γνωρίζω την Ελλάδα: Ταξίδι στην Ήπειρο: Βιβλίο για τον εκπαιδευτικό

570: Αθανασίου, Λεωνίδας

Το περιεχόμενο των διδακτικών ενοτήτων με τίτλο «Γνωρίζω την Ελλάδα», προορίζεται για δοκιμαστική (πιλοτική) διδασκαλία σε τάξεις που φοιτούν μαθητές (τριες) με ποικιλία σε γνώσεις, ικανότητες, δεξιότητες, αλλά και με ποικιλία πολιτισμικής προέλευσης. Αναφέρεται σε βασικές γεωγραφικές και ιστορικές πληροφορίες για την Ελλάδα γενικότερα και το γεωγραφικό διαμέρισμα της Ηπείρου ειδικότερα. Γενικός σκοπός της διδασκαλίας αυτών των ενοτήτων είναι να βοηθήσει τους μαθητές να συνδυάζουν δημιουργικά γεωγραφικές και ιστορικές πληροφορίες για την Ελλάδα και την Ήπειρο. Επιπροσθέτως περιλαμβάνει και οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς που θα το διδάξουν (το περιεχόμενο των ενοτήτων, ταξινόμηση της ύλης, σκοποί της διδασκαλίας, κριτήρια επιλογής της ύλης, διδακτική προσέγιση κ.ά.).

Text (Book , Education )
Text

κοινωνικοπολιτισμικές ομάδες
γεωγραφία
πρωτοβάθμια εκπαίδευση
ιστορία


Ελληνική γλώσσα


GR.EP
GR




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.