Εκπαιδευτικό υλικό για τη διδασκαλία της γλώσσας στο γυμνάσιο (Γ' Γυμνασίου)

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Εκπαιδευτικό υλικό για τη διδασκαλία της γλώσσας στο γυμνάσιο (Γ' Γυμνασίου)

Ασημακοπούλου, Αλεξάνδρα
Γεωργιάδου, Ιφιγένεια
Κατσαρού, Ελένη
Κανελλοπούλου, Ρίτα
Λύτρα, Βασιλική
Παπαϊωάννου, Κωστής
Κοσμά, Ελευθερία
Κουταβά, Βασιλική
Χονδρογιάννη, Βασιλική
Φτερνιάτη, Άννα

540: Iορδανίδου, Άννα

Το διδακτικό υλικό για τη τη διδασκαλία της γλώσσας στο γυμνάσιο (Α' Γυμνασίου) είναι κατά βάση υποστηρικτικό, κατάλληλο για ενισχυτική διδασκαλία στα δημόσια γυμνάσια όπου φοιτούν μειονοτικοί μαθητές. Βασίζεται στα εγχειρίδια της «Νεοελληνικής γλώσσας» του γυμνασίου, ακολουθεί τη δομή τους, καλύπτει την ύλη τους, αλλά είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των μαθητών για τους οποίους η ελληνική είναι δεύτερη/ξένη γλώσσα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από ελληνόφωνους μαθητές (στο πλαίσιο των μικτών τάξεων).Ο φάκελος του υλικού περιλαμβάνει κείμενα ευκολότερα στην κατανόηση από αλλόγλωσσους μαθητές και γλωσσικές δραστηριότητες ευχάριστες και φιλικές, που ευνοούν την εργασία σε ομάδες και ενισχύουν τα κίνητρα για εκμάθηση του λεξιλογίου και για χρησιμοποίηση της ελληνικής σε ποικίλες περιστάσεις επικοινωνίας.

Text (Education , Leaflet )
Text

ορολογία
διδακτικό υλικό
διγλωσσία
εφεύρεση
διδασκαλία ξένης γλώσσας
Ευρωπαϊκή Ένωση
Τύπος
ρατσισμός
λογοτεχνία
οικολογία
γλώσσα
κοινωνικοπολιτισμικές ομάδες
δευτεροβάθμια εκπαίδευση
ξένη γλώσσα
μέσο επικοινωνίας
Ευρώπη


Ελληνική γλώσσα





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.