Οικονομική, πολιτική και πολιτισμική κατάσταση των τσιγγάνων στην Ελλάδα: Πρώτη (1998) και δεύτερη (1999) φάση της έρευνας.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Οικονομική, πολιτική και πολιτισμική κατάσταση των τσιγγάνων στην Ελλάδα: Πρώτη (1998) και δεύτερη (1999) φάση της έρευνας.

Παυλή-Κορρέ, Μ.
Βασιλειάδου, Μ.
Παπακωνσταντίνου, Γ.

340: Λευθεριώτου, Πιέρα Κιαπίδου, Ειρήνη-Σοφία
540: Γκότοβος, Αθανάσιος Ε.
570: Βέµη, Νεκταρία Δηµητρίου, Μαρία Ιατράκη, Ελισάβετ Ιωαννίδου, Μαριλένα Κορδονούρη, Μαρία Κούρκουλου, Καλλιόπη Πρεβεζάνος, Χρήστος

Η µελέτη εντάσσεται στο πλαίσιο καταγραφής και ανάλυσης των στοιχείων που σκιαγραφούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τσιγγάνικου πληθυσµού στη χώρα µας, τα οποία και θα χρησιµεύσουν στη διαµόρφωση εκπαιδευτικής πολιτικής για τα τσιγγανόπαιδα. Η µελέτη της εκπαίδευσης των τσιγγανοπαίδων, η ερµηνεία της σηµερινής κατάστασης και η διαµόρφωση πολιτικής για την εκπαίδευση των Τσιγγάνων προϋποθέτουν τη µελέτη των επιµέρους παραγόντων που εµπλέκονται σε αυτή και την επηρεάζουν. Οι παράγοντες αυτοί είναι: το ΥΠ.Ε.Π.Θ., οι Τσιγγάνοι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι µαθητές Τσιγγάνοι - µη Τσιγγάνοι, το κοινωνικό περιβάλλον. Η συγκεκριµένη έρευνα ασχολείται µε το συντελεστή “Τσιγγάνοι γονείς” και προσπαθεί να αναζητήσει στοιχεία που συνθέτουν τον τρόπο ζωής και συµπεριφοράς των νέων Τσιγγάνων, µε στόχο τα στοιχεία αυτά να χρησιµοποιηθούν στη διαµόρφωση πολιτικής ή την προσαρµογή της εκπαιδευτικής πολιτικής στον τοµέα της εκπαίδευσης των τσιγγανοπαίδων.

Text
Text (Study)

κοινωνικοοικονομικές συνθήκες
κοινωνική συμπεριφορά
πολιτιστική διαφορά
κοινωνική ενσωμάτωση
πολιτιστική αφομοίωση
οικογένεια
πρόσβαση στην εκπαίδευση
κοινωνικός αποκλεισμός
κοινωνικοπολιτισμικές ομάδες
διακινούμενος εργαζόμενος
κοινωνική ζωή
αθίγγανος
κοινωνική προσαρμογή
πολιτιστική ταυτότητα
εκπαιδευτική πολιτική
κοινωνική ένταξη των μεταναστών


Ελληνική γλώσσα

2004


GR




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.