Υποδειγματική εκπαιδευτική παρέμβαση στο μάθημα της γυμναστικής σε παιδί με κινητική αναπηρία

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Υποδειγματική εκπαιδευτική παρέμβαση στο μάθημα της γυμναστικής σε παιδί με κινητική αναπηρία

340: Μαρτάκος, Δρακούλης Προδρομίτης, Γεράσιμος Τριανταφύλλου, Ευστάθιος Τριδήμα, Μαρία
570: Αλεξοπούλου, Φραντζέσκα
673: Παπαδημητρίου, Ανδρονίκη

Πρόκειται για ένα video με ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα ασκήσεων το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να συμμετέχουν σε αυτό. Σκοπός είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς να φέρουν εις πέρας ένα τέτοιο πρόγραμμα ως βασικοί καθοδηγητές του προγράμματος και να βοηθηθεί το παιδί με κινητική αναπηρία να νιώσει ενεργό μέλος της ομάδας και στη μετέπειτα εξέλιξή τους μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Στις ασκήσεις συμμετέχουν 2 παιδιά ηλικίας 6 ετών εκ των οποίων το ένα έχει διάγνωση για σπαστική διπληγία. Το πρόγραμμα έχει 3 σκέλη, παρουσιάζονται ασκήσεις εδάφους, ασκήσεις σε καθιστή θέση και τέλος ασκήσεις ομαδικές και συγκεκριμένα παιχνίδια που μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά.

Moving Image
Moving Image (Education )

ειδική εκπαίδευση
άτομο με ειδικές ανάγκες
άτομο με σωματική μειονεξία
σωματική αγωγή


Ελληνική γλώσσα





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.