Εύρωστοι προσαρμοστικοί αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης για κατανεμημένη επεξεργασία σήματος

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2013 (EL)

Εύρωστοι προσαρμοστικοί αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης για κατανεμημένη επεξεργασία σήματος

Χουβαρδάς, Συμεών Ν.

727: Θεοδωρίδης, Σέργιος

Κατανεμημένα δίκτυα τα οποία απαρτίζονται από ε΄ναν μεγάλο αριθμό κόμβων π.χ. Δίκτυα Ασύρματων Αισθητήρων, προσωπικοί υπολογιστές, φορητοί υπολογιστές, έξυπνα τηλέφωνα, κλπ., οι οποίοι συνεργάζονται με σκοπό την επίτευξη ενός κοινού στόχου, αποτελούν μια υποσχόμενη τεχνολογία η οποία βρίσκει εφαρμογή σε πολλά μοντέρνα προβλήματα. Τυπικά παραδείγματα τέτοιων εφαρμογών είναι τα εξής: κατανεμημένη επίβλεψη περιβάλλοντος εύρεση ακουστικής πηγής εκτίμηση φάσματος, κλπ. Συνεργατικοί μηχανισμοί δύνονται να βελτιώσουν σημαντικά την διαδικασία εκμάθησης μέσω της οποίας οι κόμβοι επιτυγχάνουν τον κοινό στόχο τους. Η παρούσα διατριβή μελετά το πρόβλημα της προσαρμοστικής μάθησης σε κατανεμημένα δίκτυα, εστιάζοντας στο πρόβλημα της κατανεμημένης εκτίμησης παραμέτρων. Ένα σύνολο από κόμβους λαμβάνουν πληροφορία, η οποία σχετίζεται με συγκεκριμένες παραμέτρους και η εκτίμηση των εν λόγω παραμέτρων αποτελεί τον στόχο μας.

Text
Text (Thesis)

δίκτυο πληροφορικής
ανάλυση πληροφοριών
σύστημα πληροφορικής
πληροφορική


Ελληνική γλώσσα
Αγγλική γλώσσα

2013-09





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.