Ελληνική Γλώσσα και επικοινωνία ΙΙ – Γενική θεματολογία

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Ελληνική Γλώσσα και επικοινωνία ΙΙ – Γενική θεματολογία

Γρέγου-Μούσουρα, Ματρώνα
Γιακουμής, Γεώργιος
Γιακουμή-Μπούρα, Μαριάνθη
Βεκρής, Ελευθέριος
Μούσουρας, Διονύσης
Ιντζίδης, Βαγγέλης
Μούσουρας, Άγγελος
Γιακουμής, Παναγιώτης
Κατσούφη, Ελένη

540: Καραντζόλα, Ελένη

"Διαβάζω σημαίνει κατανοώ ένα νόημα και τους τρόπους που αυτό παρουσιάζεται. Όταν διαβάζω έχω ένα λόγο για να το κάνω. Θέλω να μάθω κάτι, θέλω να πληροφορηθώ για κάτι, θέλω να μάθω πώς θα βρω το δίκιο μου κ.λπ. Κάθε φορά που διαβάζω δεν διαβάζω μόνον συλλαβές ή λέξεις αλλά διαβάζω και ερμηνεύω σύμφωνα με τις δικές μου επιθυμίες και ανάγκες, δηλαδή, σύμφωνα με τον τρόπο που έχω μάθει να διαβάζω τον κόσμο. Για το λόγο αυτό μπορώ να διαβάσω κάτι πολύ ευκολότερα από κάτι άλλο. Μπορώ να διαβάσω πιο εύκολα τίτλους εντύπων που χρησιμοποιώ κάθε μέρα από τίτλους εντύπων που χρησιμοποιώ σπανιότερα. Αυτά που διαβάζω είναι φτιαγμένα από διαφορετικά υλικά. Διαβάζω λέξεις και φράσεις, διαβάζω εικόνες, διαβάζω χρώματα και σήματα. ΄Οσο περισσότερο εξοικειώνομαι με τρόπους ανάγνωσης τόσο περισσότερο μπορώ να αναγνωρίσω τη θέση μου στον κόσμο που με περιβάλλει."

Text (Education )
Text

εκπαίδευση ενηλίκων
μετανάστης
κοινωνικοπολιτισμικές ομάδες
γλωσσολογία
μουσουλμάνος
αθίγγανος


Ελληνική γλώσσα





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.