Κείμενα: Καταλαβαίνω και γράφω: Τρόπος ζωής

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Κείμενα: Καταλαβαίνω και γράφω: Τρόπος ζωής

Διδακτικο συμπληρωματικό υλικό της σειράς «Κείμενα: Καταλαβαίνω & Γράφω» με κείμενα και σκίτσα. Η σειρά απαρτίζεται από πέντε ενότητες υπό μορφή φυλλαδίων και χαρακτηρίζεται από πολύ μεγάλη επεκτασιμότητα. Απευθύνεται σε παλιννοστούντες και αλλοδαπούς μαθητές αλλά και σε όλους τους μαθητές του Γυμνασίου που μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα ως δεύτερη, και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και από ελληνόφωνους μαθητές. Το παρών φυλλάδιο διαπραγματεύεται θέματα που σχετίζονται με τις καθημερινές συνήθειες και το τρόπο ζωής. Φάση της διδασκαλίας που υπηρετεί: Κατανόηση και παραγωγή περιγραφικού λόγου σχετικού με συνήθειες όσον αφορά το ντύσιμο, τη διατροφή και τη διασκέδαση στη σημερινή και σε παλιότερες εποχές, συνειδητοποίηση της δομής της περιγραφής. Διδακτική μέθοδο που αφορά: Πρόσληψη και κατευθυνόμενη παραγωγή περιγραφικού λόγου με βάση κείμενα, συζήτηση στην τάξη και έκφραση προσωπικών εμπειριών των μαθητών με αφορμή τα κείμενα, ευκαιρίες για διαπολιτισμική διδασκαλία (συγκρίσεις μεταξύ πολιτισμών όσον αφορά διατροφικές ή ενδυματολογικές συνήθειες) και διενέργεια projects. Διδασκόμενο φαινόμενο: Περιγραφή, δομή περιγραφής, παραθετικά επιθέτων και επιρρημάτων, παρομοίωση, συμπλεκτικοί σύνδεσμοι και λειτουργία τους στο λόγο.

Text

εκπαίδευση για αλλοδαπούς
διδακτικό υλικό
διγλωσσία
αλλοδαπός
κοινωνική πολιτική
κοινωνικοπολιτισμικές ομάδες
γλωσσική ομάδα
δευτεροβάθμια εκπαίδευση
ξένη γλώσσα
γλωσσολογία
διδασκαλία ξένων γλωσσών
μαθητής
λόγος


Ελληνική γλώσσα

2004


Κείμενα: Καταλαβαίνω & Γράφω, Αθήνα, 2004




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.