Implementing an architecture for effecient network traffic processing on modern graphics hardware

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
E-Locus Ιδρυματικό Καταθετήριο
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2012 (EL)

Υλοποιώντας μια αρχιτεκτονική για αποδοτική επεξεργασία δεδομένων από το δίκτυο σε σύγχρονες κάρτες γραφικών
Implementing an architecture for effecient network traffic processing on modern graphics hardware

Κορομηλάς, Λάζαρος Ευάγγελος

Μαρκάτος, Ευάγγελος
Ιωαννίδης, Σωτήρης

Η επεξεργασία δεδομένων από το δίκτυο είναι αναγκαία για την ανάπτυξη είτε ενεργών κομματιών μέσα στην υποδομή του δικτύου, όπως δρομολογητές, είτε παθητικών εφαρμογών, όπως συστήματα ανίχνευσης δικτυακών επιθέσεων. Παρ’ όλα αυτά, στους συνδέσμους μεγάλης ταχύτητας του σήμερα αυτό έχει γίνει μια πολύ απαιτητική διεργασία όσον αφορά τους υπολογιστικούς πόρους. Ειδικά σχεδιασμένες συσκευές οι οποίες αντέχουν σε μεγάλους ρυθμούς πακέτων είναι μάλλον ακριβές και προσφέρουν περιορισμένες δυνατότητες προγραμματισμού. Η εργασία αυτή παρουσιάζει το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός υψηλής απόδοσης συστήματος επεξεργασίας πακέτων μέσω λογισμικού. Το σύστημα χρησιμοποιεί κάρτες δικτύου μεγάλης ταχύτητας, πολυπύρηνους επεξεργαστές και κάρτες γραφικών με πολλούς επεξεργαστές. Η τεράστια παραλληλία που προσφέρουν οι σύγχρονες αρχιτεκτονικές γραφικών αξιοποιείται για αποτελεσματική επεξεργασία πακέτων, και έτσι ελευθερώνονται κύκλοι στον κύριο επεξεργαστή. Η ανάπτυξη του συστήματος επικεντρώνεται σε τεχνικές μετακίνησης δεδομένων με μεγάλη απόδοση, βελτιστοποιήσεις πρόσβασης στην κύρια μνήμη, δομές δεδομένων ειδικού πεδίου και την ρύθμιση ενός εκτενούς συνόλου παραμέτρων που επιτρέπει υψηλούς ρυθμούς επεξεργασίας πακέτων. Η αξιολόγηση του συστήματος έχει δείξει ότι μπορεί να επεξεργαστεί παθητικά πραγματική κίνηση δικτύου στα 18 GBs, με καθυστέρηση λίγων χιλιοστών του δευτερολέπτου. Σε ενεργή λειτουργία, όπου τα πακέτα προωθούνται, το σύστημα καταφέρνει ρυθμούς της τάξεως των 13.5 GBs. Σε σύγκριση με τις καθιερωμένες μεθόδους το σύστημα έχει μέχρι και 15 φορές καλύτερη απόδοση. (EL)

text
Τύπος Εργασίας--Μεταπτυχιακές εργασίες ειδίκευσης

10 Gbit Ethernet
GPU Processing
Επεξεργασία πακέτων
Packet Capturing
Δίκτυα 10 Gbit Ethernet
Κάρτες γραφικών


Αγγλική γλώσσα

2012


Σχολή/Τμήμα--Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών--Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών--Μεταπτυχιακές εργασίες ειδίκευσης




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.