Investigation of local cytotoxic mechanisms in patients suffering from the adult respiratory distress syndrome

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
E-Locus Ιδρυματικό Καταθετήριο
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1995 (EL)

Μελέτη τοπικών κυτταροτοξικών μηχανισμών σε άτομα πάσχοντα από το σύνδρομο της αναπνευστικής δυσχέρειας των ενηλίκων (Ards)
Investigation of local cytotoxic mechanisms in patients suffering from the adult respiratory distress syndrome

Αγγουριδάκης, Παναγιώτης Ι (EL)
Aggouridakis, Panagiotis J (EN)

Σκοπός της μελέτης ήταν η αναζήτηση σχέσης μεταξύ των κυτταροκινών TNFA,IL-1A και IL-6 της ανάπτυξης ards σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς. Για τον προσδιορισμό των ουσιών αυτών στο βροχοκυωελιδικό έκπλυμα και στο πλάσμα 53 ασθενών και 32 μαρτύρων της μελέτης, χρησιμοποιήθηκε η ραδιοανοσολογική μέθοδος ανίχνευσης κυτταροκικών(RIA). Η μελέτη ήταν προοπτική. Δεν βρέθηκε αιτιολογική συσχέτιση μεταξύ των κυτταροκινών αυτών και της ανάπτυξης του συνδρόμου ards. Αντίθετα, τα επίπεδα στο πλάσμα των κυτταροκινών IL-1A και IL-6 είχαν προγνωστική αξία για την έκβαση των ασθενών. (EL)
The aim of the study was to investigate the relationship(if any) between the cytocines: TNFA, IL-1A,IL-6 and the development of ards in critically ill patients. The radioimmunoassay method was used to determinate the bal and plasmalevels of these cytocines in 53 patients and 32 normal volunteers. No relationship was found between the prementioned cytocines and the development of ards. On the contrary, the plasma levels of the IL-1A and ILL-6 had significant prognosticvalue on the patient mortality. (EN)

Τύπος Εργασίας--Διδακτορικές διατριβές
text


1995-12-01
1997-06-6


Σχολή/Τμήμα--Ιατρική Σχολή--Τμήμα Ιατρικής--Διδακτορικές διατριβές




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.