Απομόνωση χρωμοσωμικού DNA από τρία στελέχη του αναπαραγωγικού παρασίτου Wolbachia

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
E-Locus Ιδρυματικό Καταθετήριο
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2001 (EL)

Απομόνωση χρωμοσωμικού DNA από τρία στελέχη του αναπαραγωγικού παρασίτου Wolbachia

Σταυρόπουλος, Θάνος (EL)
Stavropoulos, Thanos (EN)

Τα βακτήρια του γένους Wolbachia παρασιτούν σε ένα μεγάλο αριθμό αρθροπόδων και νηματωδών και η παρουσία τους σχετίζεται με μία σειρά αναπαραγωγικών ανωμαλιών που εξυπηρετούν στην πολύ γρήγορη εξάπλωση και διατήρησή τους σε ένα πληθυσμό. Τα βακτήρια κληρονομούνται μητρικά και είναι υποχρεωτικοί ενδοσυμβιώτες κάτι που δυσχεραίνει τη μελέτη τους καθώς δεν έχει αναπτυχθεί ένα σύστημα για την καλλιέργειά τους σε συνήθη μικροβιολογικά θρεπτικά μέσα. Το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για την κατανόηση του τρόπου δράσης της Wolbachia δείχνει σαν ασφαλή τρόπο μελέτης της την αλληλούχιση του γονιδιώματος. Σε αυτή την εργασία παρουσιάζεται η προσπάθεια απομόνωσης DNA από τρία διαφορετικά στελέχη της Wolbachia και παρουσιάζονται τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα για κάθε περίπτωση. Επίσης πιστοποιείται με μοριακές και μικροβιολογικές μεθόδουςη απομόνωση από το έντερο της D. simulans ενός γ-πρωτε-οβακτηρίου, της Serratia entomophila. (EL)
Διατμηματικό, συνεργαζόμενα Τμήματα Βιολογίας και Ιατρικής. (EN)

text
Τύπος Εργασίας--Μεταπτυχιακές εργασίες ειδίκευσης


2002-04-08
2001-10-01


Σχολή/Τμήμα--Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών--Τμήμα Βιολογίας--Μεταπτυχιακές εργασίες ειδίκευσης




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.