Σύστημα καταγραφής και τεκμηρίωσης αρχιτεκτονικών δομών. Το παράδειγμα της Γαύδου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
E-Locus Ιδρυματικό Καταθετήριο
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΣύστημα καταγραφής και τεκμηρίωσης αρχιτεκτονικών δομών. Το παράδειγμα της Γαύδου

Λίπα, Βάσω

Αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η κατασκευή ενός συστήματος καταγραφής και τεκμηρίωσης μεμονωμένων αρχιτεκτονικών δομών καθώς και της συνάρθρωσής τους στον χώρο και τον χρόνο. Τα μνημεία στα οποία στηρίχτηκε η εργασία βρίσκονται στη νήσο Γαύδο της Κρήτης και έχουν εντοπιστεί μέσα από επιφανειακή έρευνα. Η καταγραφή και τεκμηρίωση τους εδράζεται σε σύστημα βάσης δεδομένων, το οποίο, όπως είναι γνωστό, "δεν είναι παρά ένα σύστημα τήρησης εγγράφων με υπολογιστή. Η ίδια η βάση δεδομένων μπορεί να θεωρηθεί ένα είδος ηλεκτρονικής αρχειοθήκης, με άλλα λόγια, ένας χώρος για την αποθήκευση μιας συλλογής ηλεκτρονικών αρχείων δεδομένων" . Στην περίπτωσή μας τα αρχεία αυτά συγκροτούνται από δεδομένα αρχαιολογικά και αρχιτεκτονικά. (EL)

text
Τύπος Εργασίας--Μεταπτυχιακές εργασίες ειδίκευσης


Ελληνική γλώσσα

2001


Σχολή/Τμήμα--Φιλοσοφική Σχολή--Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας--Μεταπτυχιακές εργασίες ειδίκευσης*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.