Ένα Νέο Είδος στο γένος Hystripalpus (Acarina: Tenuipalpidae)

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Entomologia Hellenica  | ΕΚΤ eJournals
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1983 (EL)

Ένα Νέο Είδος στο γένος Hystripalpus (Acarina: Tenuipalpidae) (EL)
Α new species of Hystripαlpus (Acari: Tenuipalpidae) (EN)

Hatzinikolis, Ε.Ν.

Έχει περιγραφεί και σχεδιαστεί το θηλυκό, αρσενικό,δευτερονύμφη και προνύμφη, του νέου είδους Hystripalpus macedonicus.Ύο νέο είδος βρέθηκε στις 3 Οκτώβρη 1966, πάνω σε νεαρούς βλαστούς και φύλλα ελιάς, στην αγροτική περιοχή του χωριού Βρασνά της Θεσσαλονίκης,Μακεδονίας και του δόθηκε το όνομα της περιοχής όπου βρέθηκε.Το Η. macedonicus μετά τα Η. atalantae και Η. helienicus είναι το τρίτο νέο είδος του γένους, που έχει βρεθεί πάνω στα ελαιόδεντρα στη χώρα μας.Επτά είδη των Hystripalpus έχουν αναφερθεί πάνω στα ελαιόδενδρα αποκλειστικά στις περιοχές της Μεσογείου. Η εξάπλωση αυτών είναι η ακόλουθη: Ι) Η. oleae στην Ελλάδα, Μαρόκο και Πορτογαλία, 2) Η. olearius στην Ελλάδα, Ιταλία, Λιβύη, Ρωσία και Τουρκία, 3) Η olivicola στην Ελλάδα, Ιταλία και Πορτογαλία, Α) Η. rotai στην Ιταλία, 5) Η. atalantae στην Ελλάδα, 6) Η. helenicus στην Ελλάδα και 7) Η. macedonicus στην Ελλάδα. (EL)
The female, male, deuteronymph and larva of Hystripalpus macedonicus, new species, are described and illustrated. This mite was found on tender shoots and leaves of the olive-tree in Macedonia, Greece. Some information on the distribution and the feeding habits of the genus Hystripalpus on olive-tree is also given. (EN)

info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Peer-reviewed Article (EN)

Brevipalpus (EN)
Hystripalpus (EN)
Tenuipalpidae (EN)
Hystripalpus macedonicus Hatz (EN)
Olive mites (EN)


Entomologia Hellenica

Αγγλική γλώσσα

1983-01-08


Hellenic Entomological Society (EN)

2459-3885
0254-5381
ENTOMOLOGIA HELLENICA; Τόμ. 1 (1983); 71-75 (EL)
ENTOMOLOGIA HELLENICA; Vol. 1 (1983); 71-75 (EN)

Copyright (c) 2017 Ε.Ν. Hatzinikolis (EN)



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.