Πρώτη Αναφορά στην Ελλάδα του Alphilophagus bifasciatus Say (Coleoptera: Tenebrionidae). Η Παρουσία του σε Αποθήκες Σιτηρών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Entomologia Hellenica  | ΕΚΤ eJournals
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΠρώτη Αναφορά στην Ελλάδα του Alphilophagus bifasciatus Say (Coleoptera: Tenebrionidae). Η Παρουσία του σε Αποθήκες Σιτηρών (EL)
First Record of Alphitophagus bifasciatus (Say) (Coleoptera: Tenebrionidae) from Greece; Its Occurrence in Cereal Product Stores (EN)

Buchelos, ΤΗ.
Athanassiou, C. G.

To μυκητοφάγο κολεόπτερο Alphilophagus bifasciatus παρατηρήθηκε για πρωτη φορά στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια καταγραφής των εντόμων που σχετίζονται με τα αποθηκευμένα σιτηρά στην περιοχή Φαρσάλων διαρκουντος του έτους 1991. Αρκετά ακμαία του εντόμου, τα περισσότερα από αυτά ζωντανά και δραστήρια, βρεθηκαν στις αποθήκες σιτηρων (σιτάρι, κριθάρι, καλαμπόκι) της Κ.Υ.Δ.Ε.Π. της περιοχής, κυρίως σε σημεία όπου υπήρχαν νοτισμένα από υγρασία υπολείμματα και σε γωνίες που ήταν συγκεντρωμένοι σωροί από το προϊόν και σκουπίδια μετά τον καθαρισμό των αποθηκών. Η παρουσία του εντόμου δεν ήταν συνεχής κατά τη διάρκεια του ετους. (EL)
[no abstract available] (EN)

info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Peer-reviewed Article (EN)

Alphilophagus bifasciatus (EN)
Mycetophagous insects (EN)
Tenebrionidae (EN)
Stored cereals (EN)


Entomologia Hellenica

Αγγλική γλώσσα

1993-01-07


Hellenic Entomological Society (EN)

2459-3885
0254-5381
ENTOMOLOGIA HELLENICA; Vol 11 (1993); 41-42 (EL)
ENTOMOLOGIA HELLENICA; Vol 11 (1993); 41-42 (EN)

Copyright (c) 2017 ΤΗ. Buchelos, C. G. Athanassiou (EN)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.