ΙΙεριγραφή του Ωου και των Νυμφικών Σταδίων του Macrolophus pygmaeus Rambur (Hemiptera: Miridae

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Entomologia Hellenica  | ΕΚΤ eJournals
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΙΙεριγραφή του Ωου και των Νυμφικών Σταδίων του Macrolophus pygmaeus Rambur (Hemiptera: Miridae (EL)
Description of the Egg and Nymphal Instars of Mαcrolophus pygmαeus Rambur (Hemiptera: Miridae) (EN)

Perdikis, Ch
Lykouressis, D. Ρ.

Περιγράφεται η εξωτερική μορφολογία του ωού και των νυμφικών σταδίων του αρπακτικού Macrolophus pygmaeus Rambur (Hemiptera: Miridae). Περιγράφονται, επίσης, οι αλλαγές που συμβαίνουν στο τμήμα του ωού όπως διακρίνεται έξω και πάνω από τη φυτική επιφάνεια, κατά τη διάρκεια της επώασης του καθώς και η διαδικασία εκκόλαψης. Παρατίθεται κλείδα για τοδιαχωρισμό των νυμφικών σταδίων του αρπακτικού. Το πρώτο και το δεύτερο νυμφικό στάδιο διακρίνονται μεταξύ τους χρησιμοποιώντας τη σχέση μήκους μεταξύ του 3ου και 4ου άρθρου της κεραίας. Τα υπόλοιπα νυμφικά στάδια διακρίνονται μεταξύ τους από το μήκος των πτεροθηκών. Τέλος, περιγράφονται οι αλλαγές του χρώματος του ενηλίκου από την εμφάνιση του έως την απόκτηση του τελικού χρωματισμού του. Η δυνατότητα αξιοποίησης αυτών των αποτελεσμάτων σε μελέτες βιολογίας και συστηματικής του εντόμου αυτού επισημαίνονται στο κείμενο. (EL)
The egg and the nymphal instars of the predator Macrolophus pygmaeus Rambur (Hemiptera: Miridae) are described and illustrated. The changes of the egg as observed from outside the plant tissue during incubation and the eclosion process are also described. A key for the separation of the nymphal instars is given based on the relative length of the third and fourth antennal segments and the relative length of wing pads. Changes in the colour of the adult, from its emergence until it has obtained its final colour are also described. (EN)

info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Peer-reviewed Article (EN)

Macrolophus pygmaeus (EN)
Miridae (EN)
Egg (EN)
morphology (EN)
nymphal stages (EN)
predator (EN)
Hemiptera (EN)


Entomologia Hellenica

Αγγλική γλώσσα

2002-01-07


Hellenic Entomological Society (EN)

2459-3885
0254-5381
ENTOMOLOGIA HELLENICA; Vol 14 (2002); 32-40 (EL)
ENTOMOLOGIA HELLENICA; Vol 14 (2002); 32-40 (EN)

Copyright (c) 2017 Ch Perdikis, D. Ρ. Lykouressis (EN)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.