Έξυπνα συστήματα μεταφοράς με την χρήση δικτύου αισθητήρων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Έξυπνα συστήματα μεταφοράς με την χρήση δικτύου αισθητήρων

Φουστέρης, Αλέξανδρος

Σκοπός της εργασίας μας είναι η ανάπτυξη ενός "έξυπνου" συστήματος μεταφοράς (Intelligent Transportation System -ITS), το οποίο θα έχει ως σκοπό την εύρεση ελεύθερων θέσεων παρκαρίσματος σε πυκνοκατοικημένα αστικά κέντρα. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος το σύστημα μας θα χρησιμοποιεί τοπικούς αισθητήρες τοποθετημένους σε καίρια σημεία της πολής πχ πινακίδες σήμανσης,κολώνες ηλεκτροδότησης, φανάρια κ.α ,οι οποίοι θα ανήκουν σε ένα ασύρματο δίκτυο αισθητήρων(Wireless Sensor Network) που θα κάνει χρήση του αλγόριθμου αναγνώρισης εμποδίων τον οποίο αναπτύξαμε προκειμένου να βρίσκει τις ελεύθερες θέσεις μέσα στην πόλη. Στη συνέχεια το ασύρματο αυτό δίκτυο θα στέλνει μέσω του τηλεφωνικού δικτύου , σταθερού ή κινητού ανάλογα με το ποιο από τα δύο έχει πρόσβαση το WSN, πληροφορίες σε έναν κεντρικό σέρβερ ο οποίος θα κρατάει ένα αρχείο με όλες τις διαθέσιμες θέσεις παρκαρίσματος ανά πάσα στιγμή στην πόλη. Οι χρήστες του συστήματος θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στον σέρβερ μέσω τον κινητών τους τηλεφώνων ή συσκευών πλοήγησης GPS ή ακόμη και από τους προσωπικούς τους υπολογιστές. Τέλος αφού οι χρήστες συνδεθούν στον σέρβερ, το σύστημα μας εντοπίζει την πλησιέστερη σε αυτούς θέση παρκαρίσματος και τους καθοδηγεί προς αυτή. Σκοπός τους συστήματος μας είναι να διευκολύνει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση των αστικών κέντρων, να βοηθήσει στην βελτιστοποίηση της οδηγικής συμπεριφοράς και να εξοικονομήσει χρόνο και χρήματα στους οδηγούς.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Τηλεπικοινωνιακά συστήματα
Δίκτυα ασύρματων αισθητήρων
Wireless sensor networks
Ευφυή συστήματα μεταφορών
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Δίκτυα
Computer networks
Telecommunication systems
Intelligent transportation systems

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2013-10-10


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.