Προσδιοριστικοί παράγοντες του κόστους διαβίωσης των φοιτητών κατά τη διάρκεια των σπουδών τους

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2013 (EL)

Προσδιοριστικοί παράγοντες του κόστους διαβίωσης των φοιτητών κατά τη διάρκεια των σπουδών τους

Θανασογιώργου, Περσεφόνη

Η παρούσα μελέτη έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος των προπτυχιακών σπουδών στο τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και έχει σκοπό να μελετήσει τους προσδιοριστικούς παράγοντες του κόστους διαβίωσης των φοιτητών κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Για την πραγματοποίηση της έρευνας μοιράστηκαν ερωτηματολόγια μέσω e-mail στους φοιτητές όλων των τμημάτων του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, όπου 159 φοιτητές ανταποκρίθηκαν στην έρευνα. Τα ερωτηματολόγια που μοιράστηκαν, δημιουργήθηκαν με βάση προηγούμενες μελέτες και περιείχαν ερωτήσεις για τα δημογραφικά χαρακτηριστικά των ερωτώμενων, την οικονομική τους συμπεριφορά, όπως και τις καθημερινές τους συνήθειες, τη χρήση μεταφορικών μέσων, τους τρόπους διασκέδασης και τους τρόπους εστίασης. Η έρευνα έλαβε χώρα από 1 Μαρτίου 2013 έως 17 Μαΐου 2013 στην Αθήνα. Από τα αποτελέσματα των παλινδρομήσεων προκύπτει ότι η συχνότητα που τηρούν τον προϋπολογισμό που κάνουν οι φοιτητές εξαρτάται από τη συχνότητα που κάνουν προϋπολογισμό, τη συχνότητα που τρώνε σε ταχυφαγεία και τη συχνότητα που πληρώνουν λογαριασμούς. Επίσης, η συχνότητα που αποταμιεύουν χρήματα εξαρτάται από τη διαμονή με τους γονείς τους, τη συχνότητα που κάνουν προϋπολογισμό και τη συχνότητα που τρώνε σε ταχυφαγεία. Ακόμη, η πιθανότητα να εργάζεται κάποιος φοιτητής εξαρτάται από το φύλο, τη διαμονή με τους γονείς του, τον τύπο κατοικίας και την ιδιοκτησία της κατοικίας. Τέλος, η πιθανότητα να ζητήσει κάποιος μείωση του ενοικίου του για λόγους οικονομίας επηρεάζεται από το μηνιαίο ατομικό εισόδημα από εργασία, τον τύπο κατοικίας, την ιδιοκτησία της κατοικίας και τη συχνότητα που πληρώνει το ενοίκιο.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Σπουδαστές - Τρόπος ζωής
Κόστος και επίπεδο ζωής
Σπουδαστές - Οικονομικές συνθήκες
Εκπαίδευση
Ανώτατη - Οικονομικές απόψεις


2013-10-12


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.