Μύθοι ζώων και θεατρική πράξη: σύγχρονα εγχειρήματα και οι παιδαγωγικές τους λειτουργίες

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2013 (EL)

Μύθοι ζώων και θεατρική πράξη: σύγχρονα εγχειρήματα και οι παιδαγωγικές τους λειτουργίες

Καραγιάννη, Άννα

Στην παρούσα διπλωματική εργασία πραγματοποιείται μια προσέγγιση στην πολιτισμική δύναμη που έχει ο μύθος με πρωταγωνιστές ζώα και στις δυνατότητες που παρέχει η τέχνη του θεάτρου για την βέλτιστη οικειοποίηση του. Δίνεται έμφαση στην διασύνδεση του μύθου ζώων με τον άνθρωπο, και ιδιαίτερα με το παιδί. Επίσης παρουσιάζονται οι παιδαγωγικές λειτουργίες του μύθου ζώων, όταν οι άνθρωποι, ενήλικες και παιδιά, μέσω της θεατρικής τέχνης έρχονται σε επαφή με αρχέγονους μύθους με πρωταγωνιστές ζώα, απολαμβάνοντας την αφήγησή τους, παρακολουθώντας μια θεατρική παράσταση ή συμμετέχοντας βιωματικά σε μια θεατρική διαδικασία που προάγει την προσωπική αυτενέργεια αλλά και την ουσιαστική επικοινωνία.

postgraduate_thesis
Μεταπτυχιακή Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)

Προσχολική
Θέατρο
προσχολική εκπαίδευση
Αισώπειοι μύθοι
ζώα
θέατρο
Εκπαίδευση
μύθοι
Ζώα - Μυθολογία


2013-10-31


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.