Διατροφή και νόσος Alzheimer

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2010 (EL)

Διατροφή και νόσος Alzheimer

Δημοσχάκη, Ζωή

Η νόσος Alzheimer αποτελεί μια χρόνια εκφυλιστική νόσο και παρά την παγκόσμια ερευνητική προσπάθεια που γίνεται, η αιτιολογία της είναι άγνωστη. Οι παράγοντες που συντελούν στην εμφάνιση της νόσου είναι ποικίλοι όπως γενετικοί παράγοντες. Τα κυριότερα συμπτώματα είναι νευροψυχιατρικά και συμπεριφορικά συμπτώματα. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο. Παρόλα αυτά υπάρχουν φαρμακευτικές και μη φαρμακευτικές μέθοδοι που επιβραδύνουν την εξέλιξή της. Η διατροφή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη νόσο Alzheimer, αν και μέχρι τώρα δεν μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί κάποιος σαφής τρόπος αντιμετώπισης. Η Μεσογειακή Διατροφή, ως ένα πρότυπο διατροφής, φαίνεται να συσχετίζεται ισχυρά με τη νόσο και να αποτελεί μια ασπίδα ενάντια σε αυτή.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Μεσογειακή δίαιτα
Ασθένειες - Διαιτολογικές απόψεις
Νόσος Alzheimer


2010-11-12


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.