Η φυσιογνωμία της πόλης του Ηρακλείου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Η φυσιογνωμία της πόλης του Ηρακλείου

Αλεξάκη, Ελένη Μαρία
Πολυχρόνη, Μαρία

Οι πόλεις της Ελλάδας, διάσπαρτες σε όλες τις γωνιές της χώρας, έχουν η καθεμία τη δική της φυσιογνωμία αντανακλώντας με ιδιαίτερο τρόπο την μακραίωνη ελληνική ιστορία. Τα αστικά κέντρα της χώρας είναι δυναμικοί τόποι πολιτισμού, συνδυάζοντας την πλούσια παράδοση με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Το Ηράκλειο, όπως και όλες οι ελληνικές πόλεις, αποτελεί ζωντανό κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας, με ιδιαίτερο τοπικό χρώμα αποτέλεσμα τόσο της γεωγραφικής του θέσης, όσο και της ξεχωριστής του ιστορίας.Η γεωγραφική του θέση, οι κλιματολογικές συνθήκες, η πολιτιστική του κληρονομιά, σε συνδυασμό με την δημιουργικότητα των κατοίκων του, έχουν επηρεάσει και συμβάλλει στην διαμόρφωση της φυσιογνωμία της πόλης.Ο εντοπισμός της φυσιογνωμίας της πόλης του Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί μέσα από μελέτη βιβλιογραφικών πηγών και προσωπική επιστημονική έρευνα. Η εργασία αποτελείται από 14 κεφάλαια, τα οποία αναλύονται με βάση τα στοιχεία της φυσιογνωμίας, όπως αυτά έχουν καταγραφεί από διεθνείς και εγχώριους ερευνητές. Τα κεφάλαια αυτά περιλαμβάνουν το γεωφυσικό προσδιορισμό, τα γεωφυσικά στοιχεία, την οικονομία της ευρύτερης περιοχής, την αναπτυξιακή διαδικασία, τα οικονομικά δεδομένα (Α’, Β’, Γ’ τομέας παραγωγής), τα δίκτυα υποδομών, τον κοινωνικό εξοπλισμό, τα ανθρωποποίητα στοιχεία, την καταγραφή αισθητικών ποιοτήτων, τους πυκνωτές φυσιογνωμίας, τον περιβάλλοντα φυσιογνωμικό χώρο, τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη φυσιογνωμία του Ηρακλείου, την ολυμπιακή προετοιμασία της πόλης του Ηρακλείου και τον εντοπισμό της φυσιογνωμίας της πόλης του Ηρακλείου μέσω προσωπικής έρευνας.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Erakleion (Crete) - Social conditions
κοινωνικές συνθήκες
Ηράκλειο (Κρήτη) - Κοινωνικές συνθήκες
Ηράκλειο
Erakleion (Crete) - History
Erakleion (Crete) - Economic conditions
Ηράκλειο (Κρήτη) - Οικονομικές συνθήκες
Κρήτη
ιστορία
Ηράκλειο (Κρήτη) - Ιστορία
οικονομικές συνθήκες

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2004


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.