Η συχνότητα κατανάλωσης τηγανιτής πατάτας από μαθητές γυμνασίου του Ν. Αττικής: διατροφική αξιολόγηση

 
This item is provided by the institution :
Harokopio University
Repository :
Library & Information Center ESTIA
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2007 (EN)
Η συχνότητα κατανάλωσης τηγανιτής πατάτας από μαθητές γυμνασίου του Ν. Αττικής: διατροφική αξιολόγηση

Ανδρέου, Αικατερίνη

Η παρούσα πτυχιακή εργασία, ερευνά την συχνότητα κατανάλωσης τηγανιτών πατατών, τόσο των φρέσκων όσο και των προτηγανισμένων καταψυγμένων τηγανιτών πατατών καθώς επίσης και των chips. Η συχνότητα κατανάλωσης αφορά των μαθητικό πληθυσμό του γυμνασίου ηλικίας 11-13 ετών. Το δείγμα μας συλλέχθηκε από τον Ν. Αττικής. Η συχνότητα κατανάλωσης των προαναφερθέντων μορφών τηγανιτής πατάτας ερευνώνται στο διάστημα εντός 15θημέρου και στην διάρκεια της μέρας (πρωί, μεσημέρι, απόγευμα , βράδυ), καθώς και στους χώρους κατανάλωσης, οι οποίοι προσδιορίζονται ανάλογα με τους χώρους παραμονής των παιδιών έτσι έχουμε : εντός της οικίας τους, σε σπίτια φίλων τους, εντός του σχολείου, σε εστιατόρια, fast food, εκδρομές. Τέλος εξετάσαμε την συχνότητα μαγειρέματος τηγανιτών πατατών από τους γονείς των παιδιών, το είδος του ελαίου που χρησιμοποιούν για το τηγάνισμα των πατατών καθώς και το είδος των πατατών που συνηθίζουν να μαγειρεύουν, και τέλος την συχνότητα επαναληπτικότητας του τηγανιτού ελαίου ή την προσθήκη φρέσκου ελαίου μεταξύ διαδοχικών τηγανισμάτων.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Έλαια και λίπη
Πατάτες - Διατροφή
Frying
Potatoes - Nutririon
Τηγάνισμα
Oils and fats

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2007-11-08


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)