Tα χαρακτηριστικά της επιστροφής στην ύπαιθρο: μελετώντας την περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2014 (EL)

Tα χαρακτηριστικά της επιστροφής στην ύπαιθρο: μελετώντας την περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας

Μπενίση, Ειρήνη

Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι να μελετήσει τα χαρακτηριστικά της επιστροφής στην ύπαιθρο, στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας. Αρχικά το πρώτο κεφάλαιο αποτελεί μια θεωρητική προσέγγιση στην έννοια της επιστροφής στην ύπαιθρο και επιχειρεί να μεταφέρει τις τάσεις σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στις πολιτικές σχετικά με την ανάπτυξη της υπαίθρου σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τη διαμόρφωση της ελληνικής αγροτικής πολιτικής. Το τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζει τα αναπτυξιακά προγράμματα της Στερεάς Ελλάδας με στόχο την οικονομική της ανάπτυξη και τη συγκράτηση του πληθυσμού. Έπειτα, στο τέταρτο κεφάλαιο αναλύονται τα στοιχεία ανά δήμο σχετικά με την εξέλιξη του πληθυσμού και τα ειδικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. Το τελευταίο κεφάλαιο έχει στόχο να παρουσιάσει την εξέλιξη του πληθυσμού και τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Αστική-αγροτική μετανάστευση
Περιφερειακός προγραμματισμός - Στερεά Ελλάδα και Εύβοια
Στερεά Ελλάδα
Γεωργία και κράτος
ύπαιθρος
περιφέρεια


2014-07


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.