Μετανάστευση και εγκληματικότητα: μελέτη περίπτωσης του κέντρου της Αθήνας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2014 (EL)

Μετανάστευση και εγκληματικότητα: μελέτη περίπτωσης του κέντρου της Αθήνας

Πουρνάρα, Ευθυμία

Η εν λόγω πτυχιακή εργασία θα προσπαθήσει να προβεί σε μια το δυνατό συνδυαστική μελέτη των φαινομένων της μετανάστευσης και εγκληματικότητας, δύο κάθε άλλο παρά επίκαιρων ζητημάτων και να μελετήσει το βαθμό συσχέτισης μεταξύ τους. Η μελέτη και ανάλυση του ζητήματος πραγματοποιήθηκε με τη μετανάλυση πραγματικών στατιστικών δεδομένων και της υπάρχουσας νομοθεσίας από τους διάφορoυς εμπλεκόμενους φορείς (κυρίως Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη,) καθώς και από περιορισμένης έκτασης ποιοτική έρευνα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απευθύνθηκε στοχευμένα σε αξιωματούχους της Ελληνικής Αστυνομίας Τμημάτων του κέντρου της Αθήνας, καθώς και του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Αθηνών. Η εν λόγω έρευνα πραγματοποιήθηκε στοχευμένα με σκοπό να μελετηθεί το φαινόμενο από την πλευρά της Πολιτείας, καθώς κρίθηκε ότι αυτό θα παρουσιάσει κάποιο ενδιαφέρον σε σχέση με την πλειοψηφία των ερευνών που πραγματοποιούνται περισσότερο από την σκοπιά των σχετικών Μ.Κ.Ο., αλλά και άλλων τέτοιου είδους φορέων. Είναι σημαντικό κατά τη μελέτη ενός τέτοιου φαινομένου, να μην υπάρχει μονόπλευρη αντιμετώπιση, αλλά να γίνεται προσπάθεια αποτύπωσης και των δύο πλευρών.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

εγκληματικότητα
μετανάστες
Αποδημία και εποίκηση - Ελλάδα - Αττική (Νομός)
Μετανάστες - Ελλάδα - Αττική (Νομός) - Αθήνα
Αλλοδαποί
Παράνομοι - Ελλάδα
Εγκληματικότητα - Ελλάδα
Αθήνα
Αλλοδαποί - Ελλάδα - Αττική (Νομός) - Αθήνα


2014-07-18


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.