H απασχόληση των φοιτητών κατά τη διάρκεια των σπουδών τους

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2014 (EL)

H απασχόληση των φοιτητών κατά τη διάρκεια των σπουδών τους

Ράπτης, Ευάγγελος

Σκοπός της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας είναι να διερευνήσει τους παράγοντες που ωθούν τους φοιτητές στην απόφαση να εργαστούν κατά την διάρκεια των σπουδών τους. Επιπλέον στην συγκεκριμένη μελέτη γίνεται αναφορά στις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις που έχει στους φοιτητές μία τέτοια απόφαση. Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων πραγματοποιήθηκε έρευνα σε τυχαίο δείγμα 135 φοιτητών από διάφορες σχολές και τμήματα σπουδών της Αττικής , την περίοδο από τον Μάρτιο του 2014 έως τον Μάιο του 2014, κάνοντας χρήση κατάλληλου ερωτηματολογίου. Τα κύρια συμπεράσματα από την μελέτη αυτή είναι ότι, οι βασικοί λόγοι εργασίας των φοιτητών είναι οι οικονομικοί και ακολούθως η απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας ,δεξιοτήτων και η ενίσχυση του βιογραφικού. Επιπλέον βρέθηκε ότι οι κυριότερες κατηγορίες δαπανών που δεν μπορούν να καλύψουν οι εργαζόμενοι φοιτητές αφορούν τη ΔΕΗ / ΕΥΔΑΠ και τα έξοδα αυτοκινήτου και δευτερευόντως τις δαπάνες ενοικίου, διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Επίσης παρατηρήθηκε ότι οι φοιτητές θεωρούν την σημαντικότερη επίπτωση από την συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας τα συμπτώματα εξάντλησης . Τέλος, σε σχέση με τα πλεονεκτήματα που πιστεύουν ότι έχουν οι φοιτητές από τη συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας, το σημαντικότερο πλεονέκτημα αποτελούν οι καλύτερες οικονομικές απολαβές και ακολούθως η απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

φοιτητές
Ελλάδα
εργασία
Σπουδαστές - Επαγγελματική απαχόληση - Ελλάδα - Αττική (Νομός)


2014-07-11


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.