Το λιμάνι της Ραφήνας: η αλιευτική δραστηριότητα στην περιοχή και η επιρροή της στην τοπική οικονομία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2014 (EL)

Το λιμάνι της Ραφήνας: η αλιευτική δραστηριότητα στην περιοχή και η επιρροή της στην τοπική οικονομία

Χαλκιάς, Γεώργιος

Η παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματοποιείται στα πλαίσια της ολοκλήρωσης των σπουδών στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εργασία αφιερώνεται στην αλιευτική δραστηριότητα στο λιμάνι της Ραφήνας και στην επιρροή της στην οικονομική ζωή της συγκεκριμένης πόλης της Ανατολικής Αττικής. Αυτή εξοικειώνεται και εξειδικεύεται από την αναδίφηση της βιβλιογραφίας, από την παράθεση και επεξεργασία στοιχείων του διαδικτύου αλλά σε μεγαλύτερο και σημαντικότερο βαθμό από την επί τόπου έρευνα πεδίου. Αξιοσημείωτο ρόλο θα διαδραματίσουν οι συζητήσεις με τοπικούς φορείς, όπως το Λιμεναρχείο Ραφήνας και οι σύλλογοι επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων αντίστοιχα καθώς και οι ιδιοκτήτες και υπάλληλοι καταστημάτων εστίασης και ιχθυοπωλείων. Προσδοκία του συντάκτη της εργασίας είναι να φανεί αυτή ενδιαφέρουσα και όχι κουραστική στον αναγνώστη καθώς και να του προσφέρει μια σφαιρική αντίληψη σχετικά με τη δραστηριότητα της αλιείας στη συγκεκριμένη περιοχή της Ανατολικής Αττικής και τη σημαντικότητά της στην τοπική οικονομία. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ο αναγνώστης θα χρειαστεί να λάβει αρχικά κάποιες σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον τομέα της αλιείας τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο, ενώ θα γίνει και μία προσπάθεια ανάλυσης της φυσιογνωμίας της ευρύτερης περιοχής της Ραφήνας.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

οικονομία
Αττική
αλιεία
Ραφήνα
ιχθυοτροφεία


2014-07-23


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.