Παρεντερική Διατροφή και Προβιοτικά

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2015 (EL)

Παρεντερική Διατροφή και Προβιοτικά

Στεργίου, Ιωάννα Ι.

Οι προβιοτικοί μικροοργανισμοί είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που όταν χορηγούνται σε επαρκής ποσότητες παρέχουν οφέλη στην υγεία του ξενιστή. Οι μικροοργανισμοί αυτοί ζουν στον ανθρώπινο οργανισμό χωρίς να τον βλάπτουν και συμβάλλουν σε μια ισορροπία της χλωρίδας του εντέρου που προστατεύει τον οργανισμό από μολύνσεις. Οι πιο διαδεδομένοι μικροοργανισμοί είναι του γένους Bifidobacteria και Lactobacilli. Στη παρούσα πτυχιακή μελέτη αξιολογήθηκαν οι πιθανές ευεργετικές ιδιότητες των προβιοτικών σε πρόωρα νεογνά και η συσχέτιση των προβιοτικών με την συχνότητα εμφάνισης της Νεκρωτικής Εντεροκολίτιδας (ΝΕΚ) και άλλων λοιμώξεων. Η ΝΕΚ είναι πολυπαραγοντική νόσος που προκαλεί οξεία ισχαιμία και μπορεί να προσβάλλει τόσο το λεπτό όσο και το παχύ έντερο, κυρίως σε πρόωρα νεογνά. Η χορήγηση προβιοτικών συμβάλει, στη καλύτερη λειτουργία του εντέρου και στη μείωση συχνότητας εμφάνισης της ΝΕΚ.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Πρόωρο Νεογνό
Παρεντερική Διατροφή
Μικροχλωρίδα
Προβιοτικά
Νεκρωτική Εντεροκολίτιδα


2015-07-10


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.