Αναβολικά Αθλητισμός και Συμπληρώματα Διατροφής

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2015 (EL)

Αναβολικά Αθλητισμός και Συμπληρώματα Διατροφής

Τερζή, Γκολφίνη

Η χρήση φαρμάκων είναι ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός σήμερα. Ωστόσο με τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη, με τα μετάλλια και τα ήθη όλα σε συζήτηση, είναι δύσκολο να έχει κανείς ξεκάθαρη ματιά για αυτό το πολύπλοκο ζήτημα.Στην πτυχιακή εργασία γίνεται αναφορά στα αναβολικά και στα συμπληρώματα διατροφής τα οποία λαμβάνουν οι αθλητές με σκοπό την επίτευξη καλύτερης αθλητικής επίδοσης. Γίνεται ιστορική αναδρομή σε κρούσματα ντόπινγκ που έχουν καταγραφεί. από αθλητές και παρουσιάζεται ο τρόπος ανίχνευσης των ουσιών και η διαδικασία η οποία ακολουθείται για έλεγχο ντόπινγκ. Όλες αυτές οι ουσίες προκαλούν σοβαρά προβλήματα υγείας , με σοβαρές επιπτώσεις οι οποίες είναι σωματικές αλλά και ψυχολογικές και αναλύονται για όλα τα οργανικά συστήματα. Με βάση τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντι- Ντόπινγκ καταγράφονται οι κατηγορίες απαγορευμένων ουσιών και απαγορευμένων μεθόδων και γίνεται αναλυτική περιγραφή για κάθε αναβολικό και συμπλήρωμα διατροφής. Τέλος παρατίθεται πίνακας με τον κατάλογο απαγορευμένων ουσιών σύμφωνα με τον Κώδικα Αντι- Ντόπινγκ 2015. Μέσα από αυτή την εργασία γίνεται απόλυτα κατανοητό πως ο αθλητισμός και ο ανταγωνισμός πρέπει να στηρίζεται στις δυνάμεις του εκάστοτε αθλητή και να γίνεται πολύ καλή ενημέρωση από την πολιτεία για τις τρομακτικές επιπτώσεις των απαγορευμένων ουσιών.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

συμπληρώματα διατροφής
Αναβολικά
ντόπινγκ
αθλητισμός


2015-07-15


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.