Υδροηλεκτρικοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2015 (EL)

Υδροηλεκτρικοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας

Κιούρας, Γεώργιος

Στη σύγχρονη εποχή η τεχνολογία καλείται να συμβάλλει στη λύση ζωτικών για τον άνθρωπο προβλημάτων. Ένα από τα μεγαλύτερα είναι η ενεργειακή κρίση. Είναι γνωστό πλέον και γενικά αποδεκτό, ότι σημαντική συμβολή σε αυτό το καίριο πρόβλημα προσφέρουν οι ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, οι οποίες ταυτόχρονα σέβονται το περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η εργασία η οποία αναφέρεται στα υδροηλεκτρικά έργα. Τα Υ/Η.Ε. εκμεταλλεύονται το υδάτινο δυναμικό του ποταμού και με την βοήθεια της υδροστρόβιλου παράγουν ενέργεια. Είναι σαφές, λοιπόν, ότι τέτοιου είδους επενδύσεις βοηθούν στην μείωση των ρύπων, στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και στην σταδιακή απεξάρτηση από τα εισαγόμενα συμβατικά καύσιμα.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

νομοθεσία.
στρόβιλος
ενέργεια
υδατόπτωση
φράγμα
περιβάλλον


2015-07-18


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.