Διερεύνηση της συνύπαρξης μεταναστών και Ελλήνων στο κέντρο της Αθήνας στη περίοδο της οικονομικής κρίσης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2015 (EL)

Διερεύνηση της συνύπαρξης μεταναστών και Ελλήνων στο κέντρο της Αθήνας στη περίοδο της οικονομικής κρίσης

Αντωνίου, Μάριος

Η μετανάστευση είναι ένα φαινόμενο με πολλές κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές διαστάσεις. Η παρούσα εργασία έχει σκοπό να ρίξει φώς σε μία έννοια που σχετίζεται με μία κοινωνική διάσταση του φαινομένου, την συνύπαρξη των μεταναστών με τους γηγενείς.Ως περιοχή μελέτης ορίζεται το κέντρο της Αθήνας και οι πέριξ συνοικίες που έχουν υψηλή συγκέντρωση μεταναστών (πχ. Άγιος Παντελεήμονας, κάτω Πατήσια, Σεπόλια, Κυψέλη).Για τη διερεύνηση της συνύπαρξης των μεταναστών με τους Έλληνες του κέντρου της Αθήνας , επιλέχθηκαν δύο ομάδες μεταναστών των δέκα ατόμων η καθεμιά. Η πρώτη απαρτίζεται από Ασιάτες και Αφρικανούς και η δεύτερη από Βαλκάνιους και κεντροευρωπαίους. Να σημειωθεί ότι όλοι διαμένουν σε συνοικίες του κέντρου.Τα ερωτήματα που τέθηκαν και στις δύο ομάδες με τη χρήση μη δομημένων συνεντεύξεων, βασίστηκαν σε τρείς σε θεματικούς άξονες. Ο πρώτος ήταν η συνύπαρξη των μεταναστών με τους Έλληνες του κέντρου σε επίπεδο καθημερινότητας (γειτονιά, πολυκατοικία κ.ο.κ). Ο δεύτερος, η συνύπαρξη τους στο χώρο εργασίας και τις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ τους και των Ελλήνων εργοδοτών. Τέλος, ο τρίτος είναι διερεύνηση πιθανών τριβών μεταξύ μεταναστών διαφορετικών εθνικοτήτων.Μέσα λοιπόν από τις συνεντεύξεις επιλέχθηκαν αποσπάσματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς σχολιασμό και εξαγωγή συμπερασμάτων.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

μετανάστευση
συνύπαρξη μεταναστών με Έλληνες


2015-02-02


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.