Οι επιπτώσεις του ιού HIV / AIDS στη δημογραφία επιλεγμένων χωρών της Υποσαχαρικής Αφρικής

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2010 (EL)

Οι επιπτώσεις του ιού HIV / AIDS στη δημογραφία επιλεγμένων χωρών της Υποσαχαρικής Αφρικής

Κότσαρη, Νίκη

Σε αυτή την εργασία θα επιχειρήσουμε να μελετήσουμε τις πληθυσμιακές εξελίξεις της Υποσαχαρικής Αφρικής, και τις επιπτώσεις που προκάλεσε η επιδημία του ιού HIV / AIDS στον πληθυσμό, στην οικονομία και τελικά στην κοινωνία της, αλλά και τους λόγους που συνέβαλαν σε αυτό το γεγονός. Αρχικά, θα αναφερθούμε στην ιστορία της Υποσαχαρικής Αφρικής, στις δημογραφικές εξελίξεις και τις επιπτώσεις του AIDS στα παραπάνω. Στη συνέχεια, θα επικεντρωθούμε σε συγκεκριμένα πέντε χώρες της Υποσαχαρικής Αφρικής, τη Ζάμπια, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια, τη Νότια Αφρική και τη Μποτσουάνα. Θα αναφερθούμε στα ιστορικά, γεωγραφικά και δημογραφικά στοιχεία της κάθε χώρας, ενώ στη συνέχεια θα αναφέρουμε τις επιπτώσεις που προκάλεσε η επιδημία σε κάθε χώρα ξεχωριστά. Έπειτα θα αναλύσουμε ανθρώπινους δείκτες των πέντε αυτών χωρών, ώστε να κατανοήσουμε σε βάθος τις επιπτώσεις που επήλθαν από την επιδημία του AIDS. Τέλος, θα συγκρίνουμε την αναπτυξιακή πορεία των χωρών που μελετήσαμε, ούτως ώστε να διακρίνουμε τα κοινά σημεία και τα αντίθετα. Επίσης, θα αναφερθούμε και στις πληθυσμιακές προβλέψεις που έχουν γίνει και τις προοπτικές αντιστροφής τους.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Οικονομία
Δημογραφία
AIDS
Πληθυσμός
Κοινωνία


2010-10-01


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.