Αλληλεπιδράσεις φαρμάκων-διατροφής (δρόγες & συμπληρώματα διατροφής)

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2016 (EL)

Αλληλεπιδράσεις φαρμάκων-διατροφής (δρόγες & συμπληρώματα διατροφής)

Βλάρα, Δήμητρα

Οι αλληλεπιδράσεις των Φαρμάκων(που συμπεριλαμβάνουν και τις δρόγες) και της Διατροφής(που αφορά και στα συμπληρώματα διατροφής), αποκτούν τα τελευταία χρόνια αυξανόμενο επιστημονικό ενδιαφέρον 1. Αυτό συμβαίνει, αρχικά, λόγω της ιδιαίτερα διαδεδομένης χρήσης των δρογών και των συμπληρωμάτων διατροφής. Όταν αυτό συνδυαστεί με την πολυφαρμακία, στην οποία καταφεύγουν πολλοί ασθενείς, μπορεί να ελλοχεύει κινδύνους για την έκβαση του θεραπευτικού αποτελέσματος και την υγεία τους. Οι ρόλοι, λοιπόν, των επιστημόνων υγείας(γιατρού και φαρμακοποιού), αλλά και του διαιτολόγου αποδεικνύονται εξαιρετικά σημαντικοί, αφού θα συμβουλέψουν τον ασθενή, είτε να αποφύγει, είτε να επιλέξει δεδομένες δρόγες, αλλά και τα διατροφικά συμπληρώματα, που θα βοηθήσουν στη βελτίωση των συμπτωμάτων της νόσου, αλλά και της γενικότερης υγείας του.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

δρόγη
φάρμακο
τρόφιμο
συμπλήρωμα διατροφής
Αλληλεπίδραση


2016-02-23


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.