Ανάπτυξη παιγνίου με εικόνες (puzzle) προερχόμενες από το κοινωνικό δίκτυο Τwitter για το λειτουργικό σύστημα Android

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2015 (EL)

Ανάπτυξη παιγνίου με εικόνες (puzzle) προερχόμενες από το κοινωνικό δίκτυο Τwitter για το λειτουργικό σύστημα Android

Ελευθεριάδης, Σπύρος

Παρά την τεράστια εξάπλωση των «έξυπνων» φορητών συσκευών (smartphones/tablets) και την εξέλιξη της τεχνολογίας γενικότερα τα τελευταία χρόνια, τα παιχνίδια παζλ δεν έχουν εξελιχθεί ιδιαίτερα. Η δική μου πρόταση, το Twitter Puzzle Game είναι ένα παιχνίδι παζλ για το λειτουργικό σύστημα Android [1] το οποίο κάνει χρήση εικόνων που προέρχονται από το Twitter [2]. Έτσι το παιχνίδι έχει διπλό ενδιαφέρον, την επίλυση του παζλ αλλά και την διεπαφή με το Twitter. Παρόλο ότι στο Google Play [3] (την επίσημη πλατφόρμα της Google διανομής εφαρμογών Android) υπάρχουν παρόμοια παιχνίδια η διαφοροποίηση της δικής μου υλοποίησης είναι ότι οι εικόνες οι οποίες στη συνέχεια μετατρέπονται σε puzzle προέρχονται αποκλειστικά από το Twitter. Ο χρήστης μπορεί να δει τα πιο δημοφιλή trends και να ψάξει εικόνες βάση ενός από αυτά ή να γράψει μόνος του το keyword που τον ενδιαφέρει και ψάξει για εικόνες. Για την ανάπτυξη του παιχνιδιού χρησιμοποίησα δύο βασικές βιβλιοθήκες. Την LibGDX (http://libgdx.badlogicgames.com/) για τα γραφικά και την Twitter4j (http://twitter4j.org/) για την διεπαφή με το API του Twitter.

postgraduate_thesis
Μεταπτυχιακή Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)

twitter
android
android twitter
android παιχνίδια παζλ
παιχνίδια παζλ


2015-01-09


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.