Ευθυγράμμιση προτάσεων φυσικής γλώσσας με εξαγωγή ομοιότητας λέξεων από γράφο συνωνύμων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2014 (EL)

Ευθυγράμμιση προτάσεων φυσικής γλώσσας με εξαγωγή ομοιότητας λέξεων από γράφο συνωνύμων

Γρίβας, Ανδρέας

Η ευθυγράμμιση προτάσεων φυσικής γλώσσας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να μπορέσεικανείς να συνεχίσει στην εύρεση συνεπαγωγών και αντιθέσεων σε κείμενο. Στόχος της είναι, σεδύο κείμενα τα οποία βρίσκονται στην ίδια γλώσσα, να βρεθούν τα υποσύνολα των λέξεων πουταιριάζουν νοηματικά. Έτσι με μια περαιτέρω ανάλυση θα μπορεί κανείς να συμπεράνει αν ταδύο κείμενα μιλούν για το ίδιο θέμα.Η προσέγγιση της πτυχιακής για την ευθυγράμμιση προτάσεων βασίζεται στην απεικόνισηλέξεων ως διανύσματα, τα οποία κατασκευάζονται κατά την διάσχιση γράφου που περιέχειπληροφορία συνωνύμων και ορισμών. Φιλοδοξία της είναι να εκμεταλλευτεί την αθροισιμότητατων διανυσμάτων για να είναι εύκολα επεκτάσιμη σε φράσεις καθώς και να πιάνει τις μεταβολέςτου νοήματος που εισάγουν κατά τη διαδικασία αυτή τα συμφραζόμενα.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

ομοιότητα
ευθυγράμμιση προτάσεων
γράφημα
επεξεργασία φυσικής γλώσσας


2014-10-27


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.