Επίδραση της κατανάλωσης ψαριού στη διαδικασία της αθηρωμάτωσης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2016 (EL)
Επίδραση της κατανάλωσης ψαριού στη διαδικασία της αθηρωμάτωσης

Μυλωνάκη, Ανθούλα

Η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες θνησιμότητας παγκοσμίως, καθώς ευθύνεται για εκατομμύρια θανάτους ετησίως ανά τον κόσμο, αριθμός, που κάθε χρόνο αυξάνεται. Ένας από τους νεότερους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. είναι η φλεγμονή.Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η ανίχνευση της πιθανής προληπτικής δράσης της κατανάλωσης ψαριού στην εξέλιξη της φλεγμονής στην αθηρωμάτωση. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε συστηματική βιβλιογραφική ανασκόπηση στη βάση δεδομένων του Pubmed και άλλων αξιόπιστων διαδικτυακών τόπων. Η ανασκόπηση αφορούσε κλινικές μελέτες, που εξέταζαν τη μεταβολή σε δείκτες φλεγμονής σε σχέση με την κατανάλωση αυτούσιου ψαριού.Τέλος, παρουσιάζεται το συμπέρασμα από τη βιβλιογραφική ανασκόπηση, καθώς και οι περιορισμοί που προκύπτουν από την έρευνα και συσχετίζετε με τις ανάλογες συστάσεις για κατανάλωση ψαριού από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρία.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

ψάρι ( πρόσληψη / κατανάλωση), φλεγμονή, κυτοκίνες, λευκοκύτταρα , TNF, IL, CRP, μόρια προσκόλλησης

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2016-05-31


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.