Επίδραση της κατανάλωσης ψαριού στη διαδικασία της αθηρωμάτωσης

 
This item is provided by the institution :
Harokopio University
Repository :
Library & Information Center ESTIA
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2016 (EN)
Επίδραση της κατανάλωσης ψαριού στη διαδικασία της αθηρωμάτωσης

Μυλωνάκη, Ανθούλα

Η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες θνησιμότητας παγκοσμίως, καθώς ευθύνεται για εκατομμύρια θανάτους ετησίως ανά τον κόσμο, αριθμός, που κάθε χρόνο αυξάνεται. Ένας από τους νεότερους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. είναι η φλεγμονή.Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η ανίχνευση της πιθανής προληπτικής δράσης της κατανάλωσης ψαριού στην εξέλιξη της φλεγμονής στην αθηρωμάτωση. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε συστηματική βιβλιογραφική ανασκόπηση στη βάση δεδομένων του Pubmed και άλλων αξιόπιστων διαδικτυακών τόπων. Η ανασκόπηση αφορούσε κλινικές μελέτες, που εξέταζαν τη μεταβολή σε δείκτες φλεγμονής σε σχέση με την κατανάλωση αυτούσιου ψαριού.Τέλος, παρουσιάζεται το συμπέρασμα από τη βιβλιογραφική ανασκόπηση, καθώς και οι περιορισμοί που προκύπτουν από την έρευνα και συσχετίζετε με τις ανάλογες συστάσεις για κατανάλωση ψαριού από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρία.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

ψάρι ( πρόσληψη / κατανάλωση), φλεγμονή, κυτοκίνες, λευκοκύτταρα , TNF, IL, CRP, μόρια προσκόλλησης

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2016-05-31


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)