Διαταραγμένη διατροφική συμπεριφορά και εικόνα σώματος σε αθλητές και αθλήτριες της κολύμβησης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2016 (EL)

Διαταραγμένη διατροφική συμπεριφορά και εικόνα σώματος σε αθλητές και αθλήτριες της κολύμβησης

Ροΐδη, Βασιλική

Στην εργασία αυτή προσπαθήσαμε να εξετάσουμε εάν οι αθλητές και οι αθλήτριες της κολύμβησης αγωνιστικής κατηγορίας ηλικίας από 18 έως και 25 ετών παρουσιάζουν διαταραγμένη διατροφική συμπεριφορά. Το δείγμα μας αποτελείται από 90 αθλητές και αθλήτριες της κολύμβησης και από 90 μη αθλητές/τριες της κολύμβησης (ομάδα ελέγχου) που εάν αθλούνται η άσκησή τους δεν είναι συστηματική, δηλαδή ασκούνται το πολύ 2 φορές την εβδομάδα. Παρατηρήσαμε ότι όλοι οι αθλητές και οι περισσότερες αθλήτριες δεν παρουσιάζουν διαταραγμένη διατροφική συμπεριφορά σε αντίθεση με την ομάδα ελέγχου. Οι αθλητές και οι αθλήτριες της κολύμβησης έχουν καλύτερη εικόνα σώματος σε αντίθεση με την ομάδα ελέγχου. Τέλος, για τα επίπεδα άγχους παρατηρούμε ότι οι αθλητές και οι αθλήτριες της κολύμβησης σκοράρουν υψηλότερα, άρα έχουν περισσότερο άγχος.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

διαταραγμένη διατροφική συμπεριφορά
αθλητές/τριες της κολύμβησης
εικόνα σώματος
επίπεδα άγχους
θρεπτικά συστατικά


2016-07-18


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.